Home

Achtergrond 165 x bekeken

Dubbele ontsnapping uit Drentse kliniek

Een man en vrouw zijn zondagavond ontsnapt uit de Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend naar aanleiding van berichtgeving van de NOS. De ontsnapte man is veroordeeld voor een geweldsdelict. Hij zat in de laatste periode van zijn TBS met voorwaarden, en mocht de instelling niet zonder toestemming verlaten. De vrouw wordt verdacht van een geweldsdelict waarvoor zij in het najaar voor de rechter moet verschijnen. Zij moest in de kliniek verblijven ter observatie. De KLPD is een zoektocht naar het tweetal begonnen.

Als de man gepakt wordt hangt hem deze keer TBS met dwangverpleging boven het hoofd. De vrouw zal bij aanhouding in voorlopige hechtenis genomen worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.