Home

Achtergrond 1 reactie

'Droogte minder acuut'

De droogte is minder acuut. Dit meldde vandaag een woordvoerster van de Unie van Waterschappen, de vereniging van alle waterschappen in Nederland.

In juli waren de temperaturen nog erg hoog, waardoor het in grote delen van het land extreem droog was. "De droogte is niet zo'n acuut probleem meer. Alleen in Brabant geldt in gebieden van een aantal waterschappen nog een bewateringsverbod. Een voorbeeld hiervan is het waterschap De Dommel'', aldus een woordvoerster.

Ook het aantal wateren met blauwalg neemt af. De controle op de veendijken gaat volgens de woordvoerster gewoon door. Door droogte kunnen scheuren in de veendijken ontstaan. Als die groter worden kunnen veenkaden afschuiven of doorbreken.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is de droogte afgenomen door de hoeveelheid neerslag die de afgelopen dagen is gevallen. Staatsbosbeheer noemt de koelere periode een welkome afwisseling voor de natuur. "De natuur is blij met de regen die valt. Dit geldt met name voor het plantenleven'', aldus een woordvoerster. "Alles valt weer terug in het normale regime'', verklaarde ze.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    knol

    Alleen in zeeland is het nog gort en gort droog, laatste weken enkele mm regen gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.