Home

Achtergrond

Droogte bedreigt ook Russische veehouderijen

De enorme droogte in Rusland kan ook forse gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de Russische (intensieve) veehouderij.

Als gevolg van de droogte wordt ook de productie van voergewassen voor het vee bedreigd. De afname van de voerproductie in combinatie met de grote hitte kan een groter effect hebben op de dierlijke productie dan de kleinere graanoogst, aldus waarnemers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Daardoor kan het streven van Rusland om op korte termijn te komen tot een zelfvoorzieningsgraad van 100 procent voor varkensvlees en kip in gevaar komen, zo is de verwachting.

Er zijn berichten over boeren die noodgedwongen hun vee slachten omdat ze verwachten te weinig voer te hebben voor het vee om de winter door te komen. De Russian Grain Union en Sovecon melden dat ze een teruglopende vraag naar voerproducten verwachten, zonder in detail te treden. Dit wijst er echter op dat de veebestanden in Rusland zijn gekrompen.

Of registreer je om te kunnen reageren.