Home

Achtergrond

'Drinkwateradvies bij elke nieuwe kraan'

Drinkwaterbedrijven moeten bij elke keuken- en badkamerkraan in nieuwbouwwoningen een sticker plakken waarop staat dat de bewoner de kranen de eerste drie maanden elke dag twee minuten moet laten stromen.

Dat is nodig om de resten lood, nikkel en koper uit de nieuwe leidingen en kranen weg te spoelen. Dat advies geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een deze week verschenen rapport over de drinkwaterkwaliteit in nieuwbouwwoningen. Het RIVM deed onderzoek in opdracht van de VROM-Inspectie, nadat in 2008 was gebleken dat er te hoge concentraties zware metalen in het drinkwater zaten. Er is volgens het RIVM geen ,,acuut gezondheidsrisico'', maar het is wel ongewenst dat mensen de zware metalen doorslikken, als ze water drinken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.