Home

Achtergrond

Dow Agrosciences noteert winst door betere verkoop

Dow Agrociences heeft het afgelopen kwartaal een brutowinst geboekt van 196 miljoen dollar (148 miljoen euro).

Het bedrijf uit Michigan profiteerde van de introductie van nieuwe herbiciden en een aantrekkende markt voor mais- en soja-zaaigoed. De omzet uit voortgezette activiteiten steeg 4 procent tot 1,39 miljard dollar (1,05 miljard euro). Inclusief acquisities in de zaadbusiness steeg de omzet 6 procent. De groei komt vooral voort uit betere verkopen. Het verkochte volume steeg 9 procent.

Het blijft echter een moeilijke markt. Prijzen zijn volgens Dow Chemical gemiddeld 5 procent gezakt. Aanhoudende regen maakte dat in Canada fors minder is ingezaaid terwijl een koud voorjaar in Europa leidde tot minder vraag naar gewasbeschermingsmiddelen.

Dow Chemical introduceerde dit jaar naar eigen zeggen met veel succes pyroxsulam-herbicide voor granen in Noord-Amerika en Europa. De afzet van herbiciden op basis van glyfosaat geschiedt alleen met slechte prijzen. Zoals eerder Bayer en Monsanto al rapporteerden, profiteren met name Chinese producenten massaal van het wegvallen van het patent op glyfosaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.