Home

Achtergrond 181 x bekeken

Doden door vliegtuigcrash Alaska

Zeker vijf personen, onder wie de prominente Amerikaanse oud-senator Ted Stevens, zijn vandaag in Alaska om het leven gekomen tijdens een ongeval met een propellervliegtuigje.

Een vriend van de familie van de Republikein Stevens maakte het overlijden van de gepensioneerde politicus (86) bekend, enkele uren nadat het nieuws over de crash naar buiten was gebracht door Amerikaanse media.

Er waren acht of negen personen aan boord van het vliegtuig, een eenmotorige DeHavilland DHC-3T. Volgens lokale bronnen zou sprake zijn van vijf doden.

Aan boord bevond zich ook Sean O'Keefe, de 54-jarige topman van de Noord-Amerikaanse tak van vliegtuigproducent EADS en in het verleden hoofd van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het is nog onduidelijk of hij net als Stevens om het leven is gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.