Home

Achtergrond

Dinkel treedt buiten oevers

De rivier de Dinkel is zaterdag buiten haar oevers getreden door zware regenval. Het plaatsje Losser (Twente) ondervindt grote hinder van het wassende water. Kelders zijn ondergelopen en een zalencentrum is ontruimd. Dat heeft de politie gemeld.

De brandweer is momenteel drukdoende met zandzakken om het water in te dammen. Ook zijn er punten ingericht waar burgers zandzakken zelf kunnen ophalen.

De weg tussen Glane en Losser is volledig afgesloten voor het verkeer en tussen Losser en Overdinkel is nog maar één weg beschikbaar omdat het water gevaarlijk hoog staat, aldus een woordvoerster van de politie. Het water stijgt volgens haar nog steeds.

Twee natuurgebieden nabij Losser zijn afgesloten voor het verkeer omdat ze volledig zijn ondergelopen.

Volgens de woordvoerster komen er veel ramptoeristen af op het gebied. De politie roept mensen op om juist uit het gebied weg te blijven om de wegen die nog open zijn vrij te houden voor hulpdiensten.

De politie en brandweer inventariseren of er meer gebieden in en rond het Twentse plaatsje bedreigd worden door het water, aldus een woordvoerster van de politie.

Zoals het er nu naar uitziet, blijven de snelweg A1 en de spoorlijn die over de rivier lopen droog, maar de autoriteiten houden de situatie scherp in de gaten, aldus de woordvoerder.

In het Duitse Gronau, vlak over de grens bij Losser, kampen ze met dezelfde problemen, zo niet erger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.