Home

Achtergrond 231 x bekeken

Dierenmishandeling in dierentuinen China

Werknemers van Chinese dierentuinen en safariparken behandelen dieren op barbaarse wijze.

De dieren worden mishandeld om kunstjes te vertonen en verblijven er onder slechte omstandigheden. Dat stelt de in Hongkong gevestigde dierenwelzijnsorganisatie Animals Asia Foundation, die in het afgelopen jaar dertien dierenparken onderzocht.

De onderzoekers van de stichting zagen dat dieren worden geslagen met stokken en ijzeren haken. Ook zagen ze tijgers en leeuwen waarvan de tanden en klauwen waren verwijderd, wat chronische pijn tot gevolg heeft.

In een groot aantal dierenparken worden shows gehouden voor de bezoekers. De technieken die daar worden gebruikt om dieren aan te sporen kunstjes te vertonen, zijn wreed, aldus de stichting. Ook zagen onderzoekers dieren in "kleine afgesloten en donkere hokken van beton''. Veel dieren krijgen niet genoeg te eten en te drinken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.