Home

Achtergrond 187 x bekeken

Delhaize geeft winstwaarschuwing

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft vandaag een winstwaarschuwing gegeven.

Vooral de Amerikaanse activiteiten presteerden minder goed dan het bedrijf verwachtte. Het bedrijf haalt ongeveer 70 procent van de omzet uit de Verenigde Staten met ketens als Food Lion en Hannaford.

Het bedrijf verwacht nu dat de operationele winst in 2010 ongeveer gelijk zal blijven, met een mogelijke afwijking van 2 procent positief en negatief. Eerder rekende Delhaize op een groei van 2 tot 5 procent.

De operationele winst daalde met 7 procent tot 227 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een resultaat van 259 miljoen euro. De omzet kwam uit op 5,33 miljard euro. De omzet in de VS daalde het afgelopen kwartaal met 3,6 procent. In België steeg de omzet met 5 procent.

Het aandeel daalde vrijdagochtend op de beurs in Brussel met bijna 7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.