Home

Achtergrond 1 reactie

Deel hartpatiënten heeft baat bij omega-3-vetzuren

Vrouwelijke hartpatiënten en hartpatiënten met diabetes hebben baat bij een dieet verrijkt met omega-3-vetzuren.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit. Een dergelijk dieet kan herhaling van ernstige gevallen van hart-en vaatziekten echter niet voorkomen, aldus de onderzoekers.

Het onderzoek is gedaan bij 4837 hartpatiënten van 60 tot 80 jaar die circa vier jaar eerder een hartinfarct hebben gehad. Ze gebruikten gedurende 40 maanden één van de vier speciaal voor deze toets geproduceerde margarines met omega-3-vetzuren, die ze dagelijks op hun brood smeerden.

Het betreft margarines met vetzuren uit vis, walnoten, sojaolie en een combinatie. Hoewel bij de groep als geheel geen gezondheidseffect werd vastgesteld, daalde bij hartpatiënten met diabetes het risico op dodelijke hartinfarcten met de helft verlaagd. Bij vrouwelijke patiënten daalde de kans op ernstige hart- en vaatziekten met 25 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    Zeg Redactie AGD, wat is dit voor gemeier? Gister stond er op deze site dat hartpatienten geen baat hebben bij Omega 3. En nu dus weer wél? Een beetje zorgvuldiger journalistiek zou welkom zijn! Dat geldt ook voor het onversneden leugenachtige en haatzaaiende epistel dat Vergaderboer onder de titel 'Dictator van der Ploeg' op zijn agdwebpage zette. Dit soort riooljournalistiek is een keurig nette krant als het AGD onwaardig!

Of registreer je om te kunnen reageren.