Home

Achtergrond 181 x bekeken

De Jager: voorzichtigheid blijft geboden

Ondanks positieve ontwikkelingen rond de Nederlandse economie blijft voorzichtigheid op zijn plaats.

Dat maakte minister Jan Kees de Jager (Financiën) vrijdag duidelijk na afloop van de ministerraad in reactie op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de Nederlandse economie.

Daaruit bleek dat de economie in het tweede kwartaal met 2,1 procent is gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vergeleken met het voorgaande kwartaal groeide de Nederlandse economie met 0,9 procent.

"Deze cijfers laten zien dat de Nederlandse economie zich voorzichtig herstelt. Belangrijkste oorzaak van het herstel is dat Nederland weer meer exporteert naar het buitenland. De industrie groeide sterk en ook de consumptie door consumenten neemt weer toe. Ook de arbeidsmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen'', aldus De Jager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.