Home

Achtergrond 280 x bekeken

Danone in probiotische drankenfabriek Pro Viva

Danone neemt een belang van 51 procent in Pro Viva, fabrikant van vruchtensappen en -dranken met probiotica.

Pro Viva is een dochtermaatschappij van het Zweedse zuivelconcern Skånemejerier. Dat heeft Skånemejerier bekendgemaakt.

De jointventure resulteert volgens bestuursvoorzitter Anders Olsson in betere mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe producten, terwijl ook de toegang tot internationale markten wordt versterkt. "Deze overeenkomst verbetert op termijn het rendement en de liquiditeit voor onze leveranciers in Skåne," aldus Olsson. Pro Viva had in 2009 een omzet van ruim 36 miljoen euro. De opzet is dat Danone zijn belang geleidelijk uitbreidt. Binnen 11 jaar moet Pro Viva volledig eigendom zijn van de Fransen.

Of registreer je om te kunnen reageren.