Home

Achtergrond 263 x bekeken

Dahlia nog niet in handelskanalen

De handel in dahlia´s staat nog op een zeer laag pitje. Al een poosje is er vrijwel niets op dit gebied gebeurt.

Op dit moment is de export dan ook druk bezig met het wegwerken van de orders die zijn geboekt van de voorjaarsbloeiers. Pas nadat de schuren zijn schoongeveegd zal de aandacht zich richten op de zomerbloeiers, waaronder de Dahlia.

Dahliakwekers hebben op dit moment andere zorgen aan het hoofd. Kweker Henk van Eeuwijk zegt dat de overvloedige hoeveelheid regenwater van de laatste dagen die zorg heeft veroorzaakt. "Daar krijg je pijn in je buik van. Ik heb heel wat moeten doen om het perceel enigszins watervrij te maken. Een Dahliaknol moet namelijk echt niet veel langer dan 24 uur onder water staan, want dan verzuipt die en gaat vrijwel zeker verloren."

Schade aan de dahlia´s is er vooralsnog niet gemeld, maar de verwachting is wel dat er hier en daar toch wel waterschade zal worden geconstateerd.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.