Home

Achtergrond

Crocosmia goed in keuringszaal vertegenwoordigd

Van Crocosmia (Montbretia) zijn vele soorten en cultivars in de markt die het stuk voor stuk in zich hebben de consument veel bloeiplezier te schenken.

In de tuin als vaste plant, maar ook op de vaas. J.H. Oostdan presenteert deze week de fraaie Crocosmia 'Nimbus'. Het resultaat van een kruising tussen Crocosmia x crocosmiiflora. Ook Kwekerij Davelaar showt deze week weer een aantal prachtige cultivars van Crocosmia, waaronder de nagelnieuwe gele Cr. 'Suzanne', de rode en alom bekende en veel gebruikte Cr. 'Lucifer' en de geel/oranje Cr. 'Meteore'.

De inzending van Oostdam omvat tevens prachtige exemplaren van de oranje Chasmanthe floribunda 'Saturnus' en de typische bloeiwijze van Allium sativum var. Ophioscorodon. Het CNB Greenteam toont op de vaas prachtige stelen van Sedum 'Summer Surprise' en in de omvangrijke inzending van Cees Breed treft de bezoeker van de keuringszaal deze week onder andere ook de witte Allium tuberosum, een exemplaar van Albuca wakefeldii en een enorm exemplaar van Agapanthus inapertus.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.