Home

Achtergrond 251 x bekeken 2 reacties

Commissie varkenshouderij adviseert lagere heffing

De Commissie varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft donderdag het Dagelijks Bestuur van het schap geadviseerd de heffingen 2011 voor de bestemmingsfondsen gelijk te houden.

De heffing voor het bestuur zou 1 cent omlaag kunnen.

Het schap heeft op het ogenblik een goede reservepositie en streeft er naar deze op een redelijk niveau te houden. De afgelopen jaren zijn de reserves echter gegroeid doordat de productie en daarmee ook de heffingsinkomsten hoger uitpakten dan verwacht. Ook niet alle beschikbare subsidiegelden zijn uitgegeven. Voor het komende jaar houdt het productschap er rekening mee dat er wordt ingeteerd op de reserve.

Het productschap verwacht voor het komende jaar een productie van 14 miljoen vleesvarkens, een export van 4,5 miljoen vleesvarkens, 100.000 slachtbiggen, 6,5 miljoen biggen en een import van 600.000 varkens.

Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van dit jaar. Alleen de export van biggen is 300.000 stuks hoger ingeschat. Hierbij is het PVV ervan uitgegaan dat de te verwachten meerproductie van biggen in zijn geheel wordt geëxporteerd, omdat er in Nederland geen plaatsingsruimte is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Burke

  Als de cijfers voor het komend jaar gehaald worden, wordt er weer een overschot behaald en behoeft er niet ingeteerd te worden, waarom gaan de heffingen dan niet omlaag????? Je kunt iedere keer wel een smoes ophangen om overschotten veilig te stellen

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Hoe groot is op dit moment het overschot? Welke maatstaaf wordt er aangehouden voor dergelijke overschotten? Waarom denkt men dat er volgend jaar ingeteerd gaat worden? Was dit een unaniem besluit? Met het NVV in het bestuur lijkt mij niet het geval.
  Zomaar een paar vragen, waar je maar moeilijk een antwoord op krijgt . Openheid en een transparant inzicht ,dat is wat er moet komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.