Home

Achtergrond

Commissie breidt lijst met erfgoed verder uit

De VN-commissie voor werelderfgoed, die bijeen is in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia, heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw locaties toegevoegd aan de werelderfgoedlijst.

Ook werd de status van één locatie verlengd. Dat meldt Unesco. Het gaat om drie culturele locaties, namelijk de Camino Real in Tierra Adentro en de prehistorische grotten in Yagul en Mitla in Mexico en het Sao Franciscoplein in Sao Cristovao in Brazilië. Ook werden drie bijzondere natuurgebieden benoemd. Het gaat om de Danxia in China, de Phoenix-eilanden in de eilandenstaat Kiribati en de Pitons op het eiland Reunion, dat bij Frankrijk hoort. De commissie besloot dat het Pirin National Park in Bulgarije op de lijst moet blijven.

Eerder al benoemde de commissie dat de Amsterdamse Grachtengordel tot werelderfgoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.