Home

Achtergrond

Cohen richt pijlen op Verhagen

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen heeft zijn pijlen in het debat over de formatie vooral op CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen gericht.

Die verweet hij het een te zeggen, maar het andere te doen. Cohen stelde dat het CDA de afgelopen weken een ”bizarre schonehandenredenering” heeft gehanteerd. ”Als je zulke grote politieke en rechtstatelijke bezwaren hebt dat je niet met ministers van de PVV in één kabinet wilt zitten, maar je laat je politiek wel in stand houden als kabinet door dezelfde partij, dan zeg je het één maar je doet iets anders. Het is Jacobs stem, maar het zijn Esaus handen. Om een bord linzen. Om de macht”, zei Cohen in de richting van Verhagen.

Cohen zei verder dat het CDA slechts enkele weken nodig had ”om de rol van bescheiden verliezer die niet tot een kabinet toetreedt, in te ruilen voor de rol van ’kingmaker’ van Geert Wilders”. Hij verweet Verhagen dat die alle eisen aan de PVV om etnische registratie en kopvoddentaks op te geven, heeft laten vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.