Home

Achtergrond 285 x bekeken 4 reacties

Cohen: blokkade ligt niet bij PvdA

PvdA-leider Job Cohen vindt dat de VVD de partij is die een blokkade legt voor elke andere optie dan een rechts kabinet.

Hij wijst erop dat VVD-leider Mark Rutte vasthoudt aan zijn eigen 'piketpalen' en ook steeds heeft gezegd dat een kabinet over rechts zijn voorkeur heeft. Cohen ontkent dat hij zelf een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA heeft geblokkeerd. "Ik ben er geen voorstander van.''

Dat zei Cohen maandag na zijn gesprek met informateur Ruud Lubbers in het gebouw van de Eerste Kamer. Hij heeft tegen Lubbers gezegd dat het "onjuist'' is dat er nu meteen naar een minderheidskabinet wordt doorgestoken. Volgens Cohen had de informateur zich moeten beperken tot het zoeken naar een meerderheidskabinet, zoals de opdracht van de koningin luidde. "Ik zou het niet zo gedaan hebben'', aldus Cohen. Hij benadrukte dat er nog andere meerderheidsvarianten mogelijk zijn die in zijn ogen eerst nog moeten worden onderzocht.

Nu de VVD, PVV en CDA hebben besloten te gaan onderhandelen over een minderheidskabinet, is het volgens de PvdA-leider duidelijk dat deze drie partijen een meerderheidsvariant blokkeren. "Dat is hun keus. Het is onzin om te zeggen dat het moest'', zei Cohen.

Hij vindt een rechts minderheidskabinet slecht voor het land. Er kleven volgens hem veel risico's aan, onder meer omdat één partij (PVV) alle ruimte krijgt om van alles te roepen en vinden wat dwars tegen het regeringsbeleid ingaat. Ook maakt Cohen zich zorgen om de zorg en de sociale zekerheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koeienboer

  De voormannen van de Pvda lijken wel veel op elkaar. Eerst keihard stelling innemen en achteraf roepen dat het niet zo was. Mijnheer Bos acteerde op deze manier bij het opblazen van het laatste kabinet, mijnheer Cohen laat nu eenzelfde staaltje zien. Berouw komt na de zonde.

 • no-profile-image

  Han

  Hier komt bij, dat de heer Cohen pretendeert dat een Socialistische regering een >sociaal, beleid voert. In mijn optiek heeft socialistisch beleid op de wereld nog nooit geleid tot een sociale samenleving. Zie maar het steeds groter wordende verschil tussen arm en rijk in alle socialistisch geregeerde landen. Hiermee is niet gezegd dat liberal o.i.d. beter is.

 • no-profile-image

  Anton M

  Ik begrijp die Cohen niet. De PVV staat dicht bij de PvdA. De PVV is immers Nationaal -SOCIALISTISCH- B-egrijpt u mij.?

 • no-profile-image

  gr

  ook de taliban heeft voor Cohen gekozen

Of registreer je om te kunnen reageren.