Home

Achtergrond 255 x bekeken

Canada verwacht kwart lagere tarweproductie

Canada verwacht een tarweproductie van 18,45 miljoen ton.

Dat is 24 procent minder dan vorig jaar en de kleinste tarweoogst sinds 2002.

Canada hoort bij de top vier van grootste tarwe-exporterende landen. Volgens de Canadian Wheat Board (CWB) is 4,2 miljoen hectare land dit voorjaar niet ingezaaid vanwege regenval. Nog eens 1 miljoen hectare landbouwgewassen, voornamelijk tarwe, is verzopen door de vele regen.

Canada produceert ook veel minder gerst, meldde de CWB gisteren op een persbijeenkomst in Winnipeg. "De gerstproductie schatten we dit jaar op 7,4 miljoen ton. Dat is 1,5 miljoen ton minder dan vorig seizoen."

Directievoorzitter Allen Oberg van de CWB, een boerenorganisatie die het graan voor de telers vermarkt, stelt dat vooral de telers in de prairiegebieden zwaar zijn getroffen. "Als je niet eens kunt zaaien, ontstaat een ramp."

Of registreer je om te kunnen reageren.