Home

Achtergrond 8 reacties

Campina haakt in op uitspraak AH-'weidemelk'

FrieslandCampina grijpt de recente uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) over de nep-weidemelk van Albert Heijn aan om de eigen Campina-weidemelk beter te promoten.

Dit bevestigt een woordvoerder van het zuivelconcern. Afgelopen zaterdag verscheen al een paginagrote 'opwarmer' in de landelijke dagbladen. Over een maand gaat de promotiecampagne echt van start. In die campagne wordt de Campina merkmelk (dagverse melk en karnemelk) neergezet als echte weidemelk. Het bedrijf kan daarvoor ook een echtheidsgarantie geven, want de melk komt van boeren die meedoen aan het merkmelk-programma van het bedrijf. Tot de eisen van dit programma behoren weidegang en aangepast voer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Weet je wat nog meer schandalig is?Dat een groot lichaam als FC een biologische boerin de kastanjes voor zich uit het vuur laat halen.Wat mij betreft verdiend die boerin een lintje!

 • no-profile-image

  M

  Is het nog niemand opgevallen dat lang niet allen FC koeien in de wei lopen. De meeste boeren hebben hun koeien tegenwoordig allemaal op stal staan om zo beter gedoseerd te kunnen voeren!
  Sorry, maar FC is ook niet eerlijk....

 • no-profile-image

  harm ziel

  ik vind dat de marketing van weidemelk een wassen neus. Wat hebben de marketingvan FC nu voor extra inspanning gedaan de laatste 2 jaar. Het is geintroduceerd en verder achterover leunen, terwijl dit concept zoveel meer waarde kan geven. Dankzij AH zijn e weer wakker, bedankt AH

 • no-profile-image

  Mario

  Gewoon geen boodschappen meer doen bij AH, daar horen boeren helemaal niet te komen. Het is 1 grote boeren-uitzuigketen!

 • no-profile-image

  friesland campina boer

  M.O. Friesland Campina haalt de melk van de boeren die meedoen aan Campina weidemelk apart op. Bij de boeren die niet meedoen wordt de melk met een andere RMO opgehaald en naar bv een kaasfabriek gebracht. Dus M.O. voordat je zoiets uitkraamt zoek eerst even uit of je wel genoeg over de materie weet.

 • no-profile-image

  gelderlander

  schandalig dat Albert Heijn weidemelk verkoopt zonder dat dit weidemelk is. Wat moet de consument nu nog vetrouwen? Daarnaast moet een FrieslandCampina deze pakken haast wel een keer afgvuld hebben voor AH. Wanneeer dit zo is valt het me tegen daf FC, AH de deur niet gewezen heeft.

 • no-profile-image

  Mad Man

  Bij Marketing hoeft het allemaal niet waar te zijn.Het gaat er om wat je de consumenten kunt laten geloven....alles is toe gestaan zolang er niet gepiept wordt..

 • no-profile-image

  Ellen

  Het is niet alleen de weidemelk, waar consumenten voorgelogen worden. De waarheid wordt zovaak verdraaid, zoals bij de nieuwe reclame van de fabriekskaas met Rintje Ritsma erin. Staan ze doodleuk in een traditionele boerenkaasmakerij te filmen, terwijl de kaas in grootschalige rvs-kaasmakerij verkocht wordt. En dit is slechts een voorbeeld. Ik heb trouwens Cono een aantal jaren geleden aangesproken over hun kaas, die gemaakt zou zijn van weidemelk. Erg jonge kaas, gekocht in februari. Ik heb ze gemaild en gevraagd welke boer zijn koeien in de winter buiten laat lopen om er zo weidemelkkaas van te maken. Reactie: foutje op de site. Zouden het veranderen. Ach, foutje, gelul!!
  Tijd dat er een commissie komt die alle reclames test op waarheidsberusting. Ze willen toch in NL overal commissies voor? En alle lof voor die boerin die het aangekaart heeft!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.