Home

Achtergrond 161 x bekeken

CNV: polder werkt niet met minderheidskabinet

Vakbond CNV Publieke Zaak vreest dat het met een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV moeilijk wordt om afspraken te maken.

”Met de constructie van gedoogsteun is het volslagen onduidelijk of wij in een dergelijk kabinet een betrouwbare gesprekspartner vinden”, zegt voorzitter Eric de Macker woensdag in het dagblad Trouw. ”Wij zullen nooit weten wat de PVV vindt van afspraken die buiten het regeerakkoord worden gemaakt.”

Het gaat bijvoorbeeld om de houdbaarheid van sociale akkoorden die vakbonden, werkgevers en kabinet afsluiten. Omdat zaken moet worden gedaan met een minister uit een minderheidskabinet, is het onzeker of die afspraken kunnen rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer en kan de Kamer die afspraken altijd doorkruisen. ,,Ons platform verdwijnt. Zo kan de polder niet werken'', aldus Macker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.