Home

Achtergrond 51 reacties

CDA-prominenten: stop deze onderhandelingen

Een groep prominente CDA-leden onder leiding van oud-minister Cees Veerman roept de fractie van het CDA op te stoppen met onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.

In een open brief, die zaterdag is gepubliceerd in NRC Handelsblad, waarschuwen de ondertekenaars dat zo'n coalitie tot een "scheiding der geesten in de samenleving'', reputatieschade in het buitenland en een mogelijke afsplitsing in het CDA zal leiden.

"De beoogde coalitie is noch in het belang van het land, noch in het belang van onze partij'', staat in het stuk. Veerman, die voorzitter van het bestuur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA is, heeft het initiatief genomen om de brief te schrijven. Die is mede ondertekend door oud-minister en voormalig eurocommissaris Frans Andriessen, de oud-ministers Hanja Maij-Weggen en Bert de Vries, ex-partijvoorzitter Tineke Lodders, oud-voorzitter van de SER Herman Wijffels, voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-Raad en diverse gemeenteraads- en statenleden en wethouders. Sommigen van hen hadden zich eerder al openlijk uitgesproken tegen de besprekingen met de PVV.

Een kabinet dat in de Tweede Kamer wordt gedoogd door de PVV, zal volgens de CDA-kopstukken polariserend uitwerken. De partij van Geert Wilders getuigt volgens hen van een "onomwonden wij-zij-denken ten aanzien van allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder''. Daarmee wordt een grote groep mensen apart gezet, constateren de bezorgde CDA-leden. "Een coalitie met gedoogsteun van de PVV versterkt naar onze vrees deze polarisatie en draagt tevens het risico in zich van een legitimatie van de standpunten van de partij.''

Ook de internationale positie van Nederland is volgens de ondertekenaars in het geding. "Het buitenland zal met gefronste wenkbrauwen kijken naar een land waarin een partij met opvattingen als die van de PVV zo'n vooraanstaande plek heeft bedongen. Nederland is geen eiland en mede gelet op het belang van de export en de economie, kan ons land zich een dergelijke reputatie in de internationale context niet permitteren.''

Zorgen zijn er ook over de toekomst van het CDA. Door deel te nemen aan een coalitie met de VVD met gedoogsteun van de PVV "bekent het CDA zich nadrukkelijk tot de rechts-conservatieve stroming en verlaat daarmee de vertrouwde middenpositie in het politieke landschap. Een afsplitsing dreigt.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  als je langs de zei lijn blijt staan kan je gedachte goed niet verdedigen of uitbreiden. en de tegenpartij afremmen of verstand bijbrengen.
  dus altijd kiezen voor regeren. maakt niet uit met wie. de tegen partij moet ook onderhandelen en zaken laten vallen of milder maken.
  dus laat die oude mensen achter hun advokaat

 • no-profile-image

  exact

  Man, je doet alsof je de zoon van bent. Een herkauwer vind ik wel voldoende typering. Komen er eens niet eensgezinde geluiden op binnen het CDA, gaat meneer over politieke zuiverheid beginnen. Je gevoelens jegens de premier zijn er duidelijk vanuit je onderbuik. Dat stinkt zowiezo. Opdat het moge helpen! Man, man...

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Begrijp ik het nu goed dat je Lubbers hoog acht, Melkveehouder? Weet je wel dat hij degene is die de landbouw heeft verkwanseld aan Europa? In ruil voor Nederland als transportland, recreatieland en kennisland (ik krijg het m'n strot zowat niet uit). Alle ellende waar we nu mee te maken hebben als landbouw hebben we dus aan deze fijne mijnheer te danken.

 • no-profile-image

  Roos

  Herkauwer, je mag van mij iedereen kwalificaties toekennen zoveel je wilt maar dat je iemand autist noemt die het niet is vind ik zeer beschamend voor al die mensen die deze handicap in werkelijkheid hebben. Let op je woorden !!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verdorie Jan doe niet zo negatief. Als men het niet begrijpt dan leg ik het nog wel eens een keer uit. Daar ben ik tenslotte Herkauwer voor.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Juist ja! Gert ik reageerde een uurtje geleden op jouw berichtje en nu blijkt mijn tekst gewist te zijn. Ik verdenk het Agd dus van censuur en dat is strijdig met de vrijheid van meningsuiting. Als dit bericht ook verwijderd wordt dan dien ik een klacht in. Veerman is alleen maar bezig met N2000 en EHS omdat grond veel geld oplevert. Daarom zit hij ook als spin in het NM-web. Op die manier kan hij in het geniep superzaken doen. Zie Vrij Nederland mei 2007 voor belangenverstrengeling tussen NM en projectontwikkelaars.

 • no-profile-image

  exact

  Ik ben er wel eens jaloers op dat mensen zo'n heerlijke zwart-wit visie hebben. Han, ik denk dat de situatie nogal wat genuanceerder ligt. Veel te zware woorden en voorbeelden voor wat er nu gaande is.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Exact, eerst even voor alle duidelijkheid: ik ben geen jager-verzamelaar en spaar dus ook kolen noch geiten om er later stamppot van te maken. Ik ga niet kissebissen over stembusuitslagen en stel alleen vast dat het CDA zich nooit veel aan politieke zuiverheid gelegen heeft laten liggen. Dan over autisme. Dit is geen besmettelijke kwaal en ik zou niet weten waarom het niet geduidt zou mogen worden wanneer een regeringsleider maar liefst 8 jaren lang er dag na dag blijk van geeft dat zijn emotionele gevoelsleven niet helemaal in de pas loopt met hetgeen als 'normaal' getypeerd kan worden. Daar doe ik helemaal niemand mee tekort en mochten er personen zijn die zich aangesproken voelen dan zeg ik hier met klem dat ik dit betreur. Maar ik voeg er wel aan toe, dat met het bedrijven van struisvogelpolitiek nog nooit iets vruchtbaars tot stand is gekomen! Daarom noem ik altijd de dingen bij hun naam en kauw die desnoods tot in eeuwen der eeuwen hér. Opdat het niet vergeten worde!

 • no-profile-image

  rob

  CDA....


  Communisme Duidelijk Aanwezig!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Grensboer, het was vanzelfsprekend dat Veerman Gerda Verburg haar gang liet gaan en van achter de coulissen haar aanmoedigde bij geitenruimingen en andere totalitaire schurkenstreken. Want dat is namalijk al jarenlang hét LNV-'beleid' om de veehouderijen weg te saneren. Snap je dat nou nog steeds niet? En Melkveehouder, met jouw gevoel voor understatement is het ook niet best gesteld. Ooit een haan een ei zien leggen? Laat staan uitbroeden? En dan hebben we het hier over maar liefst drie halfgare haantjes!

 • no-profile-image

  gekke henkie

  stop de cda-prominenten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @geen boer, ik ben het met je eens. Als Verhagen zich staande weet te houden levert hij een prestatie van jewelste. Hiervan zal het CDA op termijn de vruchten van plukken. Verhagen kan en mag Wilders met deze verkiezingsuitslag niet uitsluiten. Stiekem verdenk ik andere partijen ervan, dat ze niet verwacht hadden dat Verhagen de onderhandelingen zou ingaan. Cohen heeft wellicht gemeend Verhagen (en dus het CDA) te kunnen mangelen, maar deze lijkt veel taaier dan verwacht. En gelukkig maar, er is behoefte aan mensen met ruggegraat!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Pietje, op het andere fora heb ik al op je opmerking gereageerd. Ik wil wel nog even opmerken dat het ook niet noodzakelijk is dat de PVV nu daadwerkelijk mee bestuurt. Dat kunnen de ervaren VVD en CDA-ers uit de kunst. Wilders zal hier geen moeite mee hebben, het gaat hem om het spel en niet de spelers. Wel kan en zal de PVV de richting mee bepalen, en controleren of dit recht doet aan de wens de kiezer. En daar gaat het toch om. En in praktische zin wordt dit door het verlenen van gedoogsteun ingevuld. Wat is het probleem? Het buitenland? Laat me niet lachen, Nederland wordt als jaren met argusogen bekeken als het om verdovende middelen gaat. Tot grote irritatie van het buitenland, omdat Nederland de twijfelachtige eer heeft inmiddels de grootste exporteur van hennep te zijn. En ligt er in Nederland iemand wakker van de mening van het buitenland hierover? Vraag dát eens aan de "CDA prominenten". Ik denk dat Verhagen als huidige Minister van BZ de mening van het buitenland goed genoeg kan inschatten om zijn keuze te maken. Laat Verhagen (om de slogan van Lubbers te gebruiken) zijn karwei afmaken alvorens te oordelen. Met deze slogan/instelling heeft Lubbers destijds ook gewonnen!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder wat een onzin kraam je uit. Niet die oude prominenten maar lieden zoals Verhagen, Veerman, Verburg, Van Geel, Verhoeven, Eurlings, Klink en last but not least hyperarrogant autist Balkenende himself en schuinsmarcherend defensiewipper Jack de Vries zijn de schuldigen aan de prachtige stembusuitslag van de jongste verkiezingen. Laat het pluchegajes nou nog maar even doormodderen, dan wordt het spoedig 'de jongste dag' voor het CDA. Dus Piet Wisse (ik mis je in dit forum): wis en waarachtig ook voor de CDJA!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Doe maar geen moeite herkauwer. Die lummels snappen dat vanzelf toch niet!

 • no-profile-image

  geen boer

  hoe meer kritiek vanuit de linkse CDA hoek, en hoe uitvoeriger en uitgesmeerder dit welwillend door de media gebracht wordt, hoe standvastiger de onderhandelaars worden. Zie Engeland, daar is de coalitie ook gevormd als gevolg van een 'onmogelijke' stembusuitslag. Het zou maar even duren volgens de criticasters. Nu blijken Cameron en de zijnen uiterst voortvarend en volhardend de overheidsuitgaven te saneren. Precies wat nodig was, en wat hier óók nodig is. Nieuwe bezems vegen het schoonst. LNV en Wageningen onderbrengen bij andere instituten, alle ministeries drastisch korten (25% net als in UK) en die gezinszaken direct opheffen (dankjewel CU!), het mes in sociale voorzieningen en export van uitkeringen, ontwikkelingshulp project voor project herevalueren, omroepen verzelfstandigen, JSF afzeggen of uitstellen, mogelijkheden zát! Go Mark go.

 • no-profile-image

  exact

  Koetje, volgens mij zei ik niet dat het verstandig was dat ze mee gaan regeren. Ze verkopen hun huid duur en omwille van de verkiezingsuitslag terecht. Een ideaal platvorm om jezelf te profileren. Ik denk dat ze in geen enkel bootje zullen stappen.

 • no-profile-image

  exact

  Er wordt nogal wat beweerd hier.... De kiezer bepaalt, herkauwer, dat klopt. Dat kun je op vele manieren zien. Vorige verkiezingen (3 jaar terug) won de SP behoorlijk wat zetels, maar niet de verkiezingen, dat was het CDA . Uiteindelijk koos 1 op 6 kiezers (vaak zwevend, dat bleek maar weer) SP. Wat in de wereld gaf hun recht om iets te eisen? Het maakt niet uit wie verliest of wint, de combinatie die een meerderheid kan creëren heeft democratisch gezien het volste recht om beleid te maken. Winnen en verliezen is met al die zwevende kiezers niet zo van belang. 4 jaar en je hebt ze weer terug of kwijt. Daarin heeft SP gefaald. De overwinning was te groot, want ze konden niet handhaven. Zo benieuwt het me ook wat de PVV doet bij de volgende verkiezingen. Laat ze maar aan het woord zou ik zeggen...

  Herkauwer, waarom mag Roos niks over je uitlatingen t.a.v. autisme aanmerken? Ik vind ze ook hoogst ongepast. Je vindt het waarschijnlijk heel gevat van jezelf, ik vind het gewoon een gebrek aan respect (voor mensen die onterecht zo genoemd worden en voor mensen die autistische familieleden hebben) en beschaving.

 • no-profile-image

  geen boer

  alle frustratie van links (inclusief linkervleugel CDA) kanaliseert zich richting het onderhandelingsteam, hier op het forum alsook elders in de media. Typisch dat niemand de hand in eigen boezem steekt. Ik heb bijvoorbeeld niemand horen opperen dat Cohen maar een luie oelewapper is die de boel verkeerd ingeschat en zijn eigen hand overspeeld heeft. Komende uit ultrarood Amsterdam (iemand gevolgd welke 'beslissingen' de gemeenteraad daar neemt tav het onlangs ingestelde kraakverbod en dat huiseigenaren GEDWONGEN gaan worden te verhuren voor een spotprijs?) waar hij voortdurend door ja-knikkers was omgeven is hij kennelijk niet bij machte in een competitieve omgeving inschattingen te maken en een koers uit te zetten. Goed dat we hem als MP mis zijn gelopen. Let maar op, al die CDA prominenten die uit de partij dreigen te stappen gaan we langer meemaken dan deze onnozele theedrinker.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Verman had zijn mond open moeten doen toen Verburg en co de afgelopen periode zelfs de landbouw lieten vallen.
  Dit heeft het CDA zoveel stemmen gekost dat er nu niets anders van over is dan een grote splinterpartij zie hebzuchtig is naar macht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, alweer fout! Ik geef in meerdere fora tegelijk deugdelijke achtergrondinformatie, ten behoeve van door Veermans wanbeleid gedupeerde boeren. Bijvoorbeeld over zijn grondontwaardingsmachinaties met EHS en N2000. En ik corrigeer mijzelf als ik zie dat er iets mis loopt! Jij bent slechts een ultrarechtse negativo die tot het één noch het andere in staat is. Ik ben blij dat ik niet als koe door jou gemolken hoeft te worden!

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, mogen we nog wel zelf uitmaken of we je achtergrondinformatie deugdelijk vinden? Er zijn meer overtuigingen en over veel van je feiten wordt breeduit op zijn minst gediscussieerd.

  Wat het CDA betreft: groot gelijk dat ze niet direct hun ziel verkopen. Al eerder gezegd: CDA is zowat voor iedere coalitie het ideale verbindingsstuk. Na zo'n nederlaag moet je je huid dus duur verkopen. Ze profileren zich langzamerhand duidelijk als niet een of andere gelovige kloon van het PVV of VVD. Dat doen ze prima. Voor de CDA-haters die hopen dat het zowat afgelopen is met die partij wel jammer natuurlijk.

 • no-profile-image

  koetje

  Nou Exact,dat is maar de vraag of dit slim is van het CDA om weer mee te gaan regeren,de meeste partijen die een verkiezingsnederlaag hebben geleden gaan rustig een paar jaar in de oppositie hun wonden likken,om daarna met fris gemoed weer terug te komen.Maar van mij mogen ze hoor,de tijd zal het wel leren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die fossiele ex-regenten die van het CDA een splinterpartij hebben gemaakt kunnen maar beter hun mond houden

 • no-profile-image

  gert

  Kunnen ze weer verder met de EHS en Natura 2000,de stokpaardjes van Veerman

 • no-profile-image

  geen boer

  anders dan vele anderen hier denk ik dat de door dit kabinet veroorzaakte rechtse wind goed gaat zijn voor het CDA. Ik ben ervan overtuigd dat hun natuurlijke achterban rechts in het politieke spectrum zit, en wanneer de leiding hieraan weet te appelleren dan levert dat stemmen op. Dit in tegenstelling tot regeren met de PvdA, wat historisch altijd tot stemmenverlies heeft geleid. Maar goed, eerst zullen de onderhandelaars de rug recht moeten houden en dit kabinet tot stand brengen. Zoals ik het nu bekijk gaat dat lukken. Ik zie in ieder geval géén alternatief.

 • no-profile-image

  Thijs

  Veerman moet zijn mond houden, anders maakt hij nog veel meer kapot.

 • no-profile-image

  pietje

  Ik heb het al eerder gezegd. Het CDA laat zich eerst door midden klieven en nu laten ze zich nog een keer halveren door op het verkeerde moment te denken dat ze die KAR moeten trekken. Laat die PVV mannen zelf de KAR trekken, zoveel te eerder zijn ze weer verdwenen. Regeren kunnen ze toch niet. Alleen alles letterlijk halveren, vooral de goede verworven rechten. Wie niet horen wil, zal het straks aan den lijve onder vinden en dan is het helaas te laat en half Nederland aan de bijstand.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dat is toch al zo, Pietje? Of heb je het nu over de andere helft?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nee, dat heb je dus niet goed begrepen. Ik heb alleen maar willen aangeven dat ze de onderhandelende partijen (en dus ook Verhagen) gewoon met rust moeten laten totdat er iets ligt waarover een oordeel kan worden gegeven c.q. wordt gevraagd te oordelen. Daar draait het momenteel om, en nergens anders over. Dat hele (politieke) volksstammen hierin proberen te stoken, of proberen het proces te verstoren, is gewoon slecht. Laat die broedende kippen toch gewoon even met rust. Als het ei gelegd is, dan is het tijd om te oordelen. Veerman zou als voorzitter van NM moeten weten dat het ten strengste verboden is in het broedseizoen te storen. Wat een kneus.

 • no-profile-image

  dirk

  Wat een verschrikkelijke partijpolitiek bedrijft het cda,wat een geweldige minachting voor de bevolking straalt dit aftandse bolwerk uit!Het is rijp voor de sloop,wat goed te zien is aan al die barsten!En wat een verschrikkelijk arogante mensen heeft deze groepering gebracht!Voorbeelden hoef ik niet te noemen.En dan schijnt er ook nog zoiets als cda jongeren te zijn?Ik dacht dat ze vanzelf uitstierven met de tijd maar er komen er toch weer steeds bovendrijven,waarschijnlijk geindoctrineerd door hun ouders!Het is mij duidelijk dat een rechtse coalitie er niet in zit door schuld van het cda maar ze moeten niet vergeten dat ze Geert dan nog meer in de kaart spelen.Bij de volgende verkiezingen heeft hij echt geen 3 partijen meer nodig om aan de 76 zetels te komen!En dan zijn de rapen gaar!

 • no-profile-image

  Leen

  Alle berichtgeving over CDA duidt maar op een ding: Stuiptrekkingen!

 • no-profile-image

  peerke

  Herkauwer let op je woorden en of ga terug naar school.Gooi niet met woorden als je niet weet wat ze betekenen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, begrijp ik jou nu goed? Zijn Verhagen, Rutte en Wilders broedende kippen? En zitten zij incuberend op hun eigen broedeieren?? Dat wordt wereldnieuws man. Zie je het al voor je in The Washington Post of in The Financial Times?: "Three Dutch Political Gays Are Incubating Their Own Scrambled Eggs!" Altijd al gedacht dat het seksueel niet spoorde in die clubs!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tjonge Herkauwer, wat ben jij kleinzerig. We hebben wereldleiders gehad die met sigaren speelden en mensen die handen lieten wapperen. We kennen huisartsen annex burgemeesters die in functie de dames van lichte zeden bezochten en dit normaal vonden. Christelijk leiders die kennelijk moeite hadden hun begeerten te onderdrukken. En dan denk jij dat het uitbroeden van een plan om Nederland uit de slop te trekken (negatief) wereldnieuws zou zijn? En dat omdat dat er bij die drie iemand bij zit die durft te zeggen wat het merendeel van de bevolking denkt? PS. met alle respect voor iedereen; maar wanneer komt de gay-parade in het midden oosten? M.a.w. laat ieder land voor zijn eigen deur vegen.

 • no-profile-image

  arie noordam

  erg dat deze zogenaamde prominenten zoveel moeite hebben met het ouder worden.
  de wereld veranderd en als er een is die vrijheid van meningsuiting voorstaat is Geert het wel. maar is het erg om mensen aan te pakken die je dochter uitmaken voor K. hoer, christenen verketteren, met de dood bedreigen, homo's willen uitroeien enz.enz
  van Agt en andere dwazen hebben het zover laten komen en willen vanuit het bejaardentehuis alsnog hun wil opleggen aan weldenkende mensen
  triest

 • no-profile-image

  miltie

  als de vos de passie preekt !! boer pas op ??? veerman voorzitter van natuur monumenten;;zijn belangen in frankrijk;;heuld met natuur en milieau fanaten;n.mo.bezit meer dan 100,000 Ha grond aan landbouw onttrokken voor n.natuur;elk ha naar n.n word er 4,5.Ha regenwoud gekapt ;door hun toedoen word er 450.000 Ha r.w. gekapt?fijn hoor E.H.S. door brussel opgelegd..prominenten stonden er bij en keken er naar;;prominenten hebben P.V.V. groot gemaakt!!en als dit niet doorgaat ;worden ze de grootste ??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA heeft niet voor niets een flinke draai om de oren gekregen van haar kiezers, de oude prominenten hebben van dit land een ambtenaren dictatuur gemaakt met enorme overheidstekorten
  Prominenten, wees wat bescheidener en wacht even rustig af waar maxime mee naar buiten komt

 • no-profile-image

  herkauwer

  Excuus Gert en redactie AGD. Ik had dat bericht niet in dit forum gezet maar in het forum "Veerman is erg bezorgd, maar bljift CDA trouw'. En daar staat het nog steeds!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Je bent de weg kwijt herkauwer, stop maar snel met reageren,dat is beter voor iedereen

 • no-profile-image

  onno

  Na al die jaren in Rusland, Ukraine en andere zgn 'corrupte' landen, dacht ik dat ik aardig shockproof was.
  Maar wat er in Nederland gaande is rooit kant noch wal. Ik zal de woordkeuze netjes houden.
  De stalinistische gedachtengang voert hoogtij in Amsterdam. Het CDA en andere partijen ontzeggen de democratische gedachtengang.
  De PVV en VVD zijn de grote verkiezings winnaars en horen dus te regeren. Het stelletje lapswanzen in Den Haag is voor ons aan het werk, wij niet voor hun. De kiezers hebben gezegd dat de PVV moet mede regeren, punt uit. De VVD is de grootste partij en levert dus de premier. Wat kan daar niet aan gesnapt worden?
  De heer Veerman kan wel wat lopen mauwen, de beste man en zijn consorten hebben mij ook al eens veel geld gekost, ook hij moet doen wat er hem verteld wordt.
  De eeuwige dooddoener: de oude CDA top heeft veel levenservaring... Ja, in stelen inderdaad. Van Agt, die de Hamas aanhangt, Lubbers die niet van de vrouwen af kan blijven.. Lekker stel.
  Met Putin en Yanukovich weet ik van te voren wat ik doen moet en hoe de hazen gaan lopen. In Nederland moet je continue op je rug letten. Walgelijk...

 • no-profile-image

  Han

  @Exact. Als je niet zwart - wit bent en duidelijk, ben je als het CDA om met een oud AR collega te spreken "Half stront half regenwater". Als ik alles hier blijf nuanceren, blijft er geen discussie mogelijk en is het net politiek, "Je hebt altijd wel ergens in je betoog gelijk". Helaas de burger begrijpt het niet en vervreemd van de politiek tot dat er een Recht door Zee politicus opstaat en de zaken zeer zwart wit stelt en zie hij is binnen 2 verkiezingen een van de grootste vertegenwoordigers in dit land. Deze man moet nu via allerlei angst scenario's worden weg gezet als een onbetrouwbaar figuur, die het land te gronde richt. Naar mijn idee is het absurd wat het CDA nu doet, eerst laat je je vertegenwoordiger 14 dagen onderhandelen en dan ga je roepen "Dit had je niet mogen / moeten doen, want als je succes hebt, zal het hele land ten onder gaan en verliezen we ons gezicht in het buitenland". Is mijn vraag;" Is Denemakren zijn gezicht verloren met zijn strakke immigratie beleid en zijn gedoog Kabinet, met de Deense PVV als gedoger?? Nee het is nog steeds een welvarend westers land binnen de EU.
  >Angst is een slechte raadgever<. Laten ze in Den Haag doorpakken en een regering vormen die de problemen (economie, criminaliteit en DRUGS) aanpakt. Ons driugs beleid staat in het buitenland niet hoog aangeschreven. Echter de VOC mentaliteit van het CDA vindt de miljarden die er in om gaan prachtig, zeker zogauw ze in de boven wereld zijn aangekomen. Krijgen we nu een kabinet van welke richting ook die geen lang leven beschoren is, dan is Wilders de volgende premier!! Lijkt me niet wenselijk voor de sociale rust en de buitenlandse betrekkingen.

 • no-profile-image

  onno

  @Exact. Geweldig allemaal.. Maar aan de verkiezingsuitslag heeft het CDA zich ook te houden. Of ga je me nu vertellen dat de wil van ca 1 mln kiezers maar onder de tafel geveegd moet worden?
  Of is het nu nog steeds zo, dat degene die anders denkt dan de RK-kerk nog steeds voor ketter worden uitgemaakt?
  Ik dacht de tijd van de Spaanse inquisitie al voorbij was...
  Let wel, ik ben geen aanhanger van PVV of wie dan ook. Politici liegen per definitie. Maar ik heb wel een mening over hoe democratie in zijn werk zou moeten gaan. Ik zie dat het hommeles is in Ukraine, maar zeer zeker ook en niet in mindere mate, in Nederland.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Roos, je mag mij van alles verwijten, maar niet dat ik niet weet wat autimse is. Daar zijn trouwens vele gradaties in maar Balkenende is er eentje van het zuiverste Biezelingerbronwater! Nét zoals Veerman een psychotische inslag heeft en Verhagen een rasechte zelfingenomen narcist is. Ik kan mij voorstellen dat het even slikken is om ermee geconfronteerd te worden dat CDA-kiezers in overgrote meerderheid geen grein van psyche af weten, maar de feiten liegen er niet om! Geen Boer, Cohen is geen oelewapper maar gewoon een dankzij ellenbogenwerk omhooggevallen en burgemeestergemaakte inhoudsloze partijkluns, die geen grein van strategie en tactiek begrijpt. Zijn Mokums verleden doet er verder geen lor toe, maar als beoogd premier zakte hij al door het flinterdunne grachtengordelijs toen de coalitieverkenningen nog maar amper begonnen waren. En gaande het formatiebesprekingsproces zakte hij steeds dieper in de Mokumse bagger. Tot alleen zijn oren nog boven het grauwe water van de Lauriergracht uitstaken. Ik heb hem afgelopen maanden absoluut niks horen zeggen dat het waard was om langer dan een nanoseconde te onthouden. Een volkomen inhoudsloze slapjanus die dan ook totaal ongeschikt zou zijn om ons land uit het finacieele pothole te hijsen. Maar zeg nou zelf: Rutte of Verhagen zijn ook geen redelijke alternatieven! Beste Onno, jij hebt volkomen gelijk. In een democratie horen de kiezers en niet de gevestigde verliezers te bepalen wie er aan een regeringscoalitie deelnemen. Maar dit is niet de eerste keer dat er zulk een vernederend kunstje geflikt wordt. Denk maar aan de enorme SP overwinning en aan hetgeen daar toen op volgde. Pure dictatuur van het gevestige politieke establishment. Balkenende heeft met 'zijn' CDA de politieke rechtsorde meermalen verkracht en ondanks de meer dan verdiende zak die men van het electoraat kreeg gaan Verhagen en Rutte daar nu fluitend mee verder. Kritische Lezer, als oud KGB-officier weet Vlado natuurlijk dat niemand er van uitgaat dat hij zelfs maar integer probéért te zijn. Dat helpt! Verhagen zou daar een voorbeeld aan moeten nemen. Exact, een buurman van me verlengde ooit zijn waterleiding met een oud stuk pijp. Niet veel later brak dat af en liep zijn hele hut onder water. Wat zei je ook weer over het CDA als ideaal verbindingsstuk? Ik zeg: oud roest? Wegmikken of recyclen! Beste Han, de islam is inderdaad 700 jaar jonger dan het Christendom en de moslims leven nog in de tijd van Karel de Grote! Werd gister door een Pakistaanse prof uitgelegd. En by the way: het is Allah USA hoor!

 • no-profile-image

  Han

  Welke gesettelde politieke partij zal de >steun van de PVV< weigeren als hij hiermee de kamer meerderheid kan krijgen? Tot nu toe heeft geen van de partijen steun van Wilders geweigerd bij welke voorstel dan ook. Dus steun van Wilders is geoorloofd als het JOUW beleid maar steunt, maar uit den boze als het de "tegen partij" versterkt. Is politiek nu wel of niet een gemeen hypocriet spel?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Han, politiek is macht en macht corrumpeert. Duidelijker kan ik het niet zeggen. Exact, die gevoelens jegens de gevoelsgestoorde man die nergens verantwoording voor wil afleggen, onze constitutie met voeten trad, ons land in een vuile oorlog betrok en uiteindelijk zijn partij bijna de kop kostte komen zéker niet uit mijn onderbuik. Maar ze hebben wél met ontlasting te maken!

 • no-profile-image

  Han

  @Herkauwer. Macht corrumpeert en Politiek >stinkt<.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Onno, of je nu met een dictatuur te maken hebt of met een dictatuur die zich als beschaafd land voordoet; overal komen dit soort griezels bovendrijven. Maar ik heb Poetin inderdaad nog nooit over zichzelf horen zeggen dat hij heel erg integer is.....

 • no-profile-image

  Han

  @Onno. De oude CDA-ers willen ons bang maken met zaken, die in de grondwet geregeld zijn en dus niet even op een achternamiddag te veranderen zijn. Dat de door hen zo "geprezen" Islam een geloof is, zal best in aanleg zo zjn. Helaas hebben de Moslims het zelf tot een politieke ideologie (door extreme wegeving) laten verworden. West Europa was 700 jaar geleden net zover met de ontwikkleing van het Christendom. De Islam is ca. 700 jaar jonger dan het Christendom. Ze moeten dus nog door deze fase heen, alleen daar wil > 1,5 miljoen kiezers in Nederland niet op wachten en die wil net als in andere landen een stenger immigratie regiem, laten we zeggen alla USA. Hier kan toch niets op tegen zijn?? Geen perspectief blijf dan thuis!
  De huidige ballorigheid van de prominenten komt voort het feit, dat er een Rechtse regering in de maak is, hoe kunnen deze Linkse rakkers uit "Flower Power" tijd dit PIKKEN? Zij geloven heilig in socialistisch en Christelijk is synoniem voor SOCIAAL en GELIJK. Denk aan de VOC mentaliteit van J.P.B. en wat die te weeg heeft gebracht de afgelopen 70 jaar (einde kolonieën en afbetalen geleden pijn van 400 jaar VOC en WIC) Hoe bont kun je het maken? Je zonden afkopen met aflaten! Hebben de kerken dan in 700 jaar niets geleerd? Ja wel toen vingen zij de aflaten, nu zijn het de arme zieltjes die ver weg wonen en gered moeten worden uit de klauwen van anders denkenden (communisme, islam) , DUS kopen we die met geld van niet meer Gelovige burgers . Hier wil Wilders en Rutte enigzins een eind aan maken. Dat mag niet! We moeten berouw blijven tonen tot we verworden zijn tot een ontwikkelingsland, slechte scholing, gezondheidszorg, infrastructuur en verpauperde steden vol criminelen en verslaafden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Deze prominenten hebben door hun wanbeleid Nederland opgezadeld met achterstandswijken,grote overheidstekorten en een ambtenaren dictatuur. Tja dan roep je toch zo'n
  Geert Wilders over jezelf af

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt gelijk Han, dat is aan de Mestwetgeving te ruiken!

Laad alle reacties (47)

Of registreer je om te kunnen reageren.