Home

Achtergrond 8 reacties

CDA: geen foute eieren op Europese markt

Eieren van leghennen die in 2012 nog steeds in legbatterijen worden gehouden, moeten van de Europese markt worden genomen.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange heeft daar maandag op aangedrongen in de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

In 2012 treedt er een Europees verbod op legbatterijen in werking, maar volgens de Europese Commissie zal dan toch nog 30 procent van de kippen in legbatterijen worden gehouden. De Lange vindt het niet kunnen dat Nederlandse boeren die geïnvesteerd hebben in alternatieve systemen te maken krijgen met oneerlijke concurrentie uit landen waar dat niet is gebeurd, zoals Tsjechië.

De Lange wil dat 'foute' eieren niet op de markt worden toegelaten. De Europese Commissie beraadt zich over haar voorstel, heeft ze laten weten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Weer veel gekakel om de eieren in de politiek !

 • no-profile-image

  spuit

  Kijk, dan doen ze het zo slecht niet dus.

 • no-profile-image

  gerrie

  Vergader eerst maar over Geert en kom dan pas met een ander verhaal

 • no-profile-image

  fladderkip

  Foute eieren eerst laten produceren,en dan uit de markt nemen. dat is toch kapitaalvernieteging.Ben als politiek nu eens eensgezinten duidelijk.Laat zien dat europa een (EU) iets voorsteld.De politeik in belgie en al wat er onder zit zecht dat er wel een overgangstermijn zal komen voor diegenen die nog niets gedaan hebben. Dus misdaad wordt beloond???? Het is nog niet te laat politiek,ben snel eensgezint en duidelijk als een Europa .

 • no-profile-image

  Hendrik de broer van gait

  Zoals zovaak blaast het CDA (lees LTO) hoog van de toren. Het resultaat zal zijn dat er een convenant met de sector wordt overeengekomen en de kooiproduktie gewoon door kan gaan.

 • no-profile-image

  Nol van Rijssel

  De Lange wil dat 'foute' eieren niet op de markt worden toegelaten. De Europese Commissie beraadt zich over haar voorstel, heeft ze laten weten. Dit las ik ik in de boerderij

  Laat bij dit beraad dan meteen ook denken aan alle vleessoorten die onze markt overspoellen en afkomstig zijn van dieren die niet gehouden zijn conform de nederlandse dierwelzijnsnormen.

 • no-profile-image

  freek

  foute eieren in den haag?

 • no-profile-image

  Daan Haan

  In België is de toe zegging door de politiek gedaan aan de pluimvee houders dat men gewoon de ronde mag uit draaien met hennen die in 2011 zijn opgezet ,dus in de laatste maand van 2011 gaan er veel jonge hennen op gezet of hennen geruid worden ,hoezo foute eieren eerder foute politiek net als in Nederland een aantal pluimveehouders hun stallen gaan ombouwen zonder vergunning ,zijn dit dan geen foute eieren de mensen die wel volgens de regels ombouwen hebben te maken met lange procedures en hoge kosten de illegale om bouwers rekenen er op dat ze straks toch wel een vergunning krijgen dus hier ook handhaven als je zonder de juiste papieren kippen houd

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.