Home

Achtergrond 471 x bekeken 26 reacties

C1000 nuanceert bericht over vleesverkoop

C1000 spreekt tegen te stoppen met goedkope vleesaanbiedingen.

Volgens de supermarktketen zijn berichten in de pers vandaag daarover "onvolledig en onjuist''. De berichten gaan over de zogeheten kiloknallers, een goedkoop vleespakket.

Uit een interne memo waarop de Volkskrant de hand heeft gelegd, staat dat de keten stopt met de kiloknallers "in verband met de acties van Wakker Dier, waarin een sterke focus op C1000 ligt''.

Wakker Dier voert al enige tijd actie tegen het "voortdurende gestunt met industrievlees en het vrijwel ontbreken van diervriendelijke aanbiedingen bij C1000''. Zo wees de organisatie in radiospotjes klanten van de supermarkt op "diervriendelijke weekaanbiedingen'' bij concurrerende supermarkten. "Een kilo vlees is een kilo dier, geen stuntartikel.''

Wakker Dier stelde dinsdag in een verklaring blij te zijn dat C1000 "zich iets aantrekt van de brede maatschappelijke kritiek op de kiloknallers van boeren, politiek en Wakker Dier''. Maar de organisatie vraagt zich wel af of dit een beleidsaanpassing is of een eenmalige aanpassing vanwege de radiospotjes.

C1000 stelt in een reactie zich te richten op een goede kwaliteit voor een goede prijs en keuze voor de consument. "Er zijn klanten die waarde hechten aan biologische en vegetarische producten, maar er zijn ook klanten die deze keuze eenvoudigweg niet kunnen of willen maken.'' De berichten over de vleesverkoop bij C1000 hebben er wel toe geleid dat de supermartketen "nadrukkelijker dan voorheen'' zijn biologische producten gaat promoten.

Lees ook: Wakker Dier wil samenwerking tegen kiloknaller

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  ??.?? ik hoef je de beginselen van onze rechtstaat toch niet woord voor woord te gaan uitleggen? Wij kennen in dit land vrijheid van meningsuiting én vrijheid van drukpers, maar het is niet geoorloofd om plein publiek leugenpraat te verkopen en valse aantijgingen en beschuldigingen te verspreiden met het vooropgezette plan om derden daardoor in persoon en aanzien schade te berokkenen. En dat deed Plantema. Helemaal uit eigen beweging, want niemand dwong hem daartoe. Daarom is hij terecht veroordeeld en doordat hij bij herhaling niet wilde inbinden heeft hij feitelijk zichzelf financieel ten gronde gericht. Willens en wetens! Want het ging er niet over of een legkip goed uit de kast kwam, maar over de aantijgingen die hij in media en op website uitkraamde. Het ontgaat mij volkomen waarom Wakker Dier niet wat publicitaire druk op C1000 zou mogen uitoefenen om hen met die kiloknallerijen te doen stoppen. Vlees is immers een kwaliteitsproduct en mag niet verworden tot een ordinair laaggeprijsd klantenlokkend ramschartikel. Wees blij dat er een actieve organisatie is die op een nette wijze opkomt voor de belangen van dier en boer.

 • no-profile-image

  onno

  Dit is wel een dun lijntje waar ze op draaien. Klinkt bijna als chantage.... Je doet dit, of anders....
  Waar je ook voor huiveren kunt, is dat de achterliggende gedachte de 'vleestaks' gaat worden, om op deze manier mensen een keuze op te leggen.
  Als het extra geld nu eens inderdaad naar veehouders gaat is het misschien nog niet zo gek, zal wel niet gebeuren.
  Al met al, een lekker landje dat Nederland...

 • no-profile-image

  herkauwer

  ??.?? dim jij ook maar gauw een beetje, want de zaak tegen Plantema diende meermalen voor de rechter en die stelde Wakker Dier bij herhaling in het gelijk. En dat liep voor Jetze stevig in de papieren! Het moet voor eens en altijd afgelopen zijn met het in het wilde weg voor 'terrorist' uitmaken van mensen of organisaties die slechts gebruik maken van het Democratische Grondrecht om zich uit te spreken, of actie te nemen, tegen misstanden. Lees over het 'geval Plantema' vooral hoofdstuk 135 'Terreur' van Spotvogel's dossier 'Wachten op de Pandemie'. Ikzelf werd ook meermalen voor terrorist uitgemaakt, onder andere in De Volkskrant door Janjaap de Graeff, directeur van Natuurmonumenten. De man beschuldigde mij van allerlei zaken die puur gelogen waren. Ik wilde die witteboordenschobbejak in het VARA programma De Leugen Regeert ter verantwoording roepen, maar "mijnheer" de Graeff durfde niet voor de camera's te verschijnen! Dat zegt wel voldoende dacht ik. Want lieden die andersdenkenden met leugen, laster en bedrog verdacht maken, behoren tot het lafste onderkruipsel dat de mensheid heeft voortgebracht! Wees er maar trots op.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Begrijp ik het goed, dat ze dus wel voor een diervriendelijke aanbieding zijn. Wat krijgen de agrariers dan die juist inversteren in dierwelzijn, juist mindere prijs dus kom je ook in een visuele cirkel.
  Maatschappelijke druk? Of afpersing word bedoelt?

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Inderdaad Onno, een Democratisch landje, waar er (nog) geen staatsbemoeienis is met de Vrije Gedachte van een Verantwoorde Samenleving! Al dat gezeik van boeren tégen Wakker Dier moet eens afgelopen zijn. Die mensen doen hun uiterste best om het verpatsen van vlees tegen woekerprijzen aan de kaak te stellen en stop te zetten. Niet alleen voor de dieren, maar ook omdat het ten koste van de boeren gaat. Want iedere kilo vlees moet wel eerst geproduceerd worden en dankzij die kiloknallerij wordt de marge die een boer aan zijn product kan verdienen wel erg magertjes. En dat gaat hoe dan ook weer ten koste van het dierenwelzijn. Of ga ik nou te snel?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De beginselen van de rechtsstaat...Wikipedia: "een staat waarvan de macht gereguleerd en beperkt wordt door het recht". Sorry hoor, ik heb hier de nodige moeite mee. Als je als Hoge Raad uitspreekt dat MINAS voldoende nauwkeurig is, dan ben je echt niet meer te redden. Schrijf die rechtsstaat maar op je buik. Dit land bevindt zich op een hellend vlak.

 • no-profile-image

  onno

  Jan Warmenhuizen. Klopt ook wel... Ik zeg alleen maar dat het wel een flinterdun lijntje is waar ze op balanceren. Ik zou ook niet weten hoe je anders druk op de supermarkt ketens moet leggen. Maar het is wel scherp. En Wakker Dier is in het verleden ook wel eens niet zo heel netjes met de landbouw omgesprongen.
  Je moet alleen niet zeggen dat EU ( of Nederland)niet staats gereguleerd is, want dan moet je toch echt even kritisch om je heen kijken..

 • no-profile-image

  melkveehouder

  wakker dier neemt het anders niet zo nauw met welke rechten dan ook, en dat doet een terroristische organisatie ook niet dus ik schaar ze daar wel bij. Snap ook niet wat boeren bezield om nu ineens samen te gaan werken met zo'n organisatie, eerst word je uitgemaakt voor al wat lelijk is en scheren ze alle boeren over 1 kam en nu zijn ze ons nodig omdat ze tegen die grootgrutters niks kunnen beginnen, ik dacht het NIET

 • no-profile-image

  gert

  De consument wil graag goedkoop winkelen,mag dus weer niet van wakker dier.

 • no-profile-image

  herkauwer

  "Realist" mag ik je er op wijzen dat het volkomen ongefundeerd in publieke media duiden van personen of organisaties als zijnde bedrijvers van terrorisme, op zeer gespannen voet staat met hetgeen toelaatbaar is. Wakker Dier voert namelijk, volkomen conform de democratische spelregels, buitenparlementair actie, ook en vooral in het belang van de boeren! Gelukkig zijn er steeds méér veehouders die dit inzien, maar negatieve nihilisten zoals jij sluiten hun ogen voor de positieve invloed welke acties van maatschappelijk actieve organisaties zowel voor dier als voor mens kunnen hebben. Als ik jou was dan nam ik mijn aantijgende en kwetsende woorden subiet terug, want iets dergelijks heeft zekere Rowdy Jitze Plantema een paar ton aan dwangsomboetes opgeleverd. Dimmen dus.

 • no-profile-image

  Veel geblaat

  Eenrichting denken is ingesleten bij onze looskauwende Van de Bergh. Zelf scheldt hij er lustig op los wanneer het om boeren, LNV, CDA gaat. Doet een ander dit, dan kan hij niks anders dan dreigende taal uitslaan.

 • no-profile-image

  katja

  Wat een rare opmerking Jagertje. Herkauwer steekt zijn handen liever in een andere boezem!

 • no-profile-image

  Han

  Zijn de >kiloknallers< niet vaak de voorraad die tegen de einddatum zit? Moet dus gewoon weggegooid worden, want nu zal de consument de jongere datum kiezen. De boer en zeker het varken en de kip zullen niets merken van deze actie. Hooguit worden er op termijn minder dieren opgelegd omdat de vraag daalt of de overdatum pakken gaan in de vergister. Wakker Dier heeft op termijn zeker succes, >weg vleesindustrie<, lekker veel werkelozen, die zich geen vlees kunnen permiteren. Hoe >sociaal< kun je zijn als socialist!!

 • no-profile-image

  ??

  Plantema als 1 persoon tegen een stichting die persoonlijk niet aansprakelijk kan worden gesteld, die voldoende geld heeft door middel van donaties, die dus door kan produceren waar de normale man het niet kan.
  En als je heel eerlijk bent, weet je drommels goed dat het niet allemaal zuivere boel is of het nu direct wakker dier is of een aanverwante actie groep.
  Dat hij het misschien niet goed heeft gecommuniceerd is 1 ding, maar 1 punt heeft ie wel en dat is dat qua gezondheid de legkip het beste uit de kast kwam!
  Nu "dreigt" wakker dier toch ook met acties, als je dit niet doet doen we dat.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Als herkauwer zijn hand nou eerst eens in eigen boezem stak....
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  Het komt wakker dier nu goed uit om "samen" te werken met de boeren, straks zal er wel weer iets uit de la vallen om de agrarier in de rug te steken.
  Heb niks met ze en hun manier van werken. Zie alleen al de aanhang hier soms reageren, zoals een katja, lizette, daar komt daadwerkelijk geen zinnig woord uit, waar je een discussie om kan starten, wat dat betreft kunnen ze beter een voorbeeld nemen aan Dierenbescherming.

 • no-profile-image

  john

  tja en nu mogen ze meteen afdwingen dat er meer geld gaat naar de boeren zodat we kunnen investeren in dierwelzijn.. dan zijn ze echt goed bezig. als de gemiddelde vleesprijs in de winkel nu een 1,- euro hoger wordt mag de varkensprijs 70 cent omhoog.. wij boeren zijn de sluitpost van de keten, alle andere kosten zijn betaald. Als de kilogramprijs met 70 cent stijgt ga ik meteen de helft minder dieren houden en krijgen ze 2 keer zoveel ruimte... 1000 dieren met 84 euro voerwinst (40 euro saldo) of 500 dieren met 154 euro voerwinst en 114 euro saldo.. Minder dieren betekent minder zorgen, en in dit geval ook een vollere portemonnee.

 • no-profile-image

  J@gertje

  De naam “kiloknaller” zal wel verdwijnen bij C1000 maar het goedkope vlees blijft wel in de schappen.
  Als bij de C1000 geen goedkoop vlees meer te krijgen is gaan de mensen wel naar de Lidl en de Aldi.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  koetje

  Slager mag het een onsje meer zijn? Slogan werkte vroeger ook goed.

 • no-profile-image

  niet stunten

  herkauwer wat kraam je weer veel onzin uit.

  dus biologisch vlees mag wel mee gestunt worden, of zelfs goedkoper aangeboden worden dan normaal vlees??? denk niet dat biologische boer blij is met lagere vleesprijs dan gangbaar vlees. ook dierenwelzijn voor biologisch vee wordt er niet beter op als biologische boer lagere vleesprijs krijgt als gangbaar.

 • no-profile-image

  ??

  Ja Herkauwer zo schandalig is die club, dat ze die man KAPOT hebben gemaakt en daar ben je trots op?
  De meeste van de lieden hebben een niet zo frisse achtergrond en daar zeg je niks onwettigs mee!

 • no-profile-image

  rea

  Helemaal mee eens john, zo willen meer boeren het. Strerker nog met het houden van minder dieren krijgen de dieren meer ruimte en hoeft zelfs de boer niet te investeren. Maar ja, zelfs hogere prijzen krijgen terroristische organisaties zoals wakkerdier vin niet voor elkaar en daarom vertellen ze maar leugens om hun doelen te halen wat ze overigs totaal niet lukt. Als die terroclubs echt wat willen zorgen ze maar voor meer geld voor mij en tot die tijd....bouwen !!!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik bedoel daarmee te zeggen: hoe serieus kun je uitspraken van deze "recht"erlijke macht nog nemen?

 • no-profile-image

  c2000

  aanbiedingen met vlees gaan wel gewoon door.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Niet al te serieus Kritische Lezer, dat ben ik met je eens. Minasgaten en Cbb-uitspraken zijn weinig verheffende staaltjes van rechtstaatverkrachting door overheid of lekenrechter. Maar dat neemt niet weg dat niemand het recht heeft om anderen zonder enige grond van bewijs voor terrorist uit te maken. En daarover ging het.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.