Home

Achtergrond

Burger King heeft last van zwakke economie

De Amerikaanse hamburgerketen Burger King heeft de winst in het afgelopen kwartaal zien afnemen door een lagere omzet bij de restaurants wereldwijd en ongunstige wisselkoersen.

Het concern verwacht voorlopig geen verbetering.

Het Whopperhuis behaalde een nettowinst in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar van 49 miljoen dollar (38 miljoen euro), ten opzichte van 58,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde met 1 procent tot 623 miljoen dollar.

Burger King verwacht dat de omzet in het huidige boekjaar onder druk blijft staan wegens de hoge werkloosheid en de strenge bezuinigingsmaatregelen van overheden in Europa. De onderneming is gevoeliger voor werkloosheidscijfers dan aartsrivaal McDonald's omdat bij Burger King een groter deel van de klanten bestaat uit jonge mannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.