Home

Achtergrond 300 x bekeken 1 reactie

Broeikasemissie bedrijven Koeien & Kansen gedaald

De broeikasemissie van de zestien bedrijven die meedoen aan het project Koeien & Kansen (K&K) lag in 2009 flink lager dan in het referentiejaar 1990. Dat meldt K&K op haar website.

Vooral de emissie van lachgas is een stuk minder. Dat komt omdat de betreffende melkveehouders als reactie op de mestwetgeving de benutting van voer en meststoffen flink hebben verbeterd. De resultaten van deze eerste globale scan zijn gebaseerd op een rekenmethodiek van het Intergovernmental Panel on Climate Change.

Nadeel is volgens K&K dat bij deze methodiek nauwelijks onderscheid wordt gemaakt in verschil in voeding- en mestmanagement. K&K en Dairyman werken aan een methode waarmee dit wel kan. Naar verwachting komt die in november beschikbaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Het gaat zelfs zó goed dat de intensieve bedrijven flinke saldi opbouwen. Rekenen maar, jongens!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.