Home

Achtergrond

Britten oogsten minder aardappelen

De oogst van aardappelen in Groot-Brittannië komt dit seizoen naar verwachting uit op 5,67 miljoen ton.

Dat is 8,5 procent lager dan de opbrengst van vorig jaar.

Het aardappelareaal is met bijna 3 procent gekrompen naar 126.400 hectare, terwijl de gemiddelde opbrengst met 44,9 ton aardappelen per hectare bijna 3 ton lager zou uitkomen dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit de laatste schatting van het aardappelschap Potato Council. Het Britse aardappelareaal ligt daarmee op het laagste peil in vijf jaar, terwijl het rendement op het laagste niveau in drie jaar uit lijkt te komen. Volgens de Potato Council is dat slechtere resultaat toe te
schrijven aan de ongunstige weersomstandigheden.

Eerder meldde het schap dat tot begin deze week zo’n 10.000 hectare is gerooid. In sommige delen van het land ondervindt de oogst problemen van het weer, terwijl elders de aardappelen nog een tijdje in de grond moeten blijven voordat ze gerooid kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.