Home

Achtergrond 180 x bekeken

Britse spion vermoord bij hoofdkwartier MI6

Een Britse spion is vermoord op enkele honderden meters van het hoofdkwartier van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6 in Londen.

Hij zou thuis in bad vermoord zijn en het lichaam van de dertiger is maandag in een sporttas op hetzelfde adres aangetroffen. Scotland Yard is een onderzoek begonnen.

Britse media meldden woensdag dat de man zich bezig zou houden met informatiebeveiliging voor de Britse inlichtingendienst GCHQ, maar dat hij gedetacheerd zou zijn bij MI6. De mobiele telefoon van de man en zijn collectie simkaarten lagen verdacht zorgvuldig uitgestald in zijn huis, aldus de kranten.

Er is nog niemand gearresteerd. Woensdag wordt sectie op het lichaam verricht.

De vermoorde man woonde in de wijk Pimlico in hartje Londen, waar huizen gemiddeld meer dan een miljoen kosten. De straat is al sinds maandagavond afgezet.

De laatste spion die zover bekend op Brits grondgebied is vermoord, was de naar Londen gevluchte voormalige Russische spion Alexander Litvinenko. Hij stierf in november 2006 door een vergiftiging met het radioactieve polonium.

Britse onderzoekers verdenken de Russische voormalige geheim agent Andrej Loegovoj van de moord, maar Rusland weigert hem uit te leveren. Het Kremlin zou de moord op Litvinenko ondersteund hebben. Loegovoj ontkent iedere betrokkenheid, ondanks dat Scotland Yard poloniumsporen had gevonden op de plaatsen waar hij was geweest in Londen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.