Home

Achtergrond 236 x bekeken 6 reacties

Britse schoolmelk bedreigd door bezuinigingsgolf

De gratis schoolmelk voor Britse kinderen in de peuter- en kleuterschool dreigt het slachtoffer te worden van de forse overheidsbezuinigingen.

Staatssecretaris voor volksgezondheid Anne Milton denkt dat de schoolmelk toch niet al te veel bijdraagt aan de gezondheid van de kinderen. De regeling kost volgens haar veel te veel. "Gezien de bezuinigingsronde lijkt het nu het goede moment om er een eind aan te maken."

De staatssecretaris berekent dat de schoolmelk alleen in Engeland al meer dan 65 miljoen euro per jaar kost. Ze benadrukt in een brief aan haar collega’s in de andere landsdelen dat er nog geen definitief besluit is genomen maar heeft wel vast een datum – april volgend jaar – genoemd om met de schoolmelk te stoppen. Om de gevolgen een beetje op te vangen, wil Milton arme gezinnen meer voedingsbonnen geven dan ze nu al krijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maak 't

  Over welke gevolgen heeft ze het dan? Het droeg toch niets bij aan de gezondheid van de kinderen?

 • no-profile-image

  Judas de Bezuiniger

  Ook hier wordt straks bezuinigd. De zwakken zullen de hoogste prijs betalen. gelooft u nou echt dat ze de tweeverdieners, met een vette auto van de zaak, en twee riante inkomens evenredig laten meebetalen? O nee, ook niet met de C van het CDA...

 • no-profile-image

  aardbolbewerker

  het is de bedoeling dat we allemaal vegetarisch gaan vreten, net als een konijn, sla en grass met worteltjes erin.

  En dan vinden ze het gek dat de kinders altijd ziek en zwak zijn.

 • no-profile-image

  koetje

  Kijk is an,voedselbonnen in het "rijke westen",nog even en men staat in de rij met die dingen a la de Sovjet Unie in die goeie ouwe tijd.Hier in NL schieten de voedselbanken als paddenstoelen uit de grond.De grote luchtballon loopt langzaam leeg.

 • no-profile-image

  Friesenkuh

  In melk sit all in- wat en proot.
  Man dat projekt kost to voel geld!??

 • no-profile-image

  Ron

  Engeland is altijd al een derdewereld land geweest, alleen lag het in het westen.

  Engelsen eten ongezond, en steeds ongezonder. Om dan dit ook af te schaffen, tja zou ik niet doen. Wanneer kinderen thuis geen fatsoenlijk voedsel krijgen kun je dat via school opvangen. Maak er dan 1 keer per week een goede maaltijd (met melk) van.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.