Home

Achtergrond 5 reacties

Britse beroering over melk gekloonde koe

In Groot-Brittannië is flinke beroering ontstaan over berichten dat melk van een gekloonde koe in de 'gewone' verkoop is gekomen.

Volgens de berichten heeft een anonieme boer gemeld dat hij de melk van de koe in zijn dagelijkse melkproductie verwerkt. Het verhaal is onthuld door de International Herald Tribune maar inmiddels door alle Britse media overgenomen. Volgens de Herald Tribune wil de boer nadrukkelijk anoniem blijven.

De voedselveiligheidsdienst FSA stelt inmiddels een onderzoek in omdat volgens de EU-regels voor dergelijke 'novel foods' speciale toestemming is vereist voordat ze voor menselijke consumptie verkocht mogen worden. Volgens een woordvoerder heeft de FSA een dergelijke toestemming tot nu toe niet verleend en is er ook geen aanvraag voor ingediend.

De Britse dierenbescherming herhaalt in dit kader nog eens haar bezwaren tegen het klonen van dieren. ‘"Klonen kan erg makkelijk onnodige pijn, lijden en angst veroorzaken, wat niet door puur commerciële voordelen gerechtvaardigd kan worden. Voeding van gekloonde dieren kan voor sommigen een smakelijke optie lijken maar als het over dierenwelzijn gaat krijg je er een erg slechte smaak van in je mond."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Anti-zuivel

  Vreselijk. Het geboefte van de zuivel-industrie verzint steeds weer nieuwe trucs om het volk te belazeren. Maar aan melk van ongekloonde koeien zit ook al erg veel pijn, angst en lijden. Denk maar aan de kalfjes die meteen na de geboorte bij hun moeder worden weggehaald. Of aan "oude" koeien die de melkveehouders naar het slachthuis laten brengen om ze te laten vermoorden. En denk ook aan de koeien zonder enige schaduw bij tropische temperaturen in veel weilanden. Melk=dierenleed.

 • no-profile-image

  Anti-zuivel

  Ik ben 100% anti zuivel zoals ik ook 100% tegen het afschuwelijke project van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen ben. Ik ben namelijk tegen elke vorm van dierenleed. Maar dit onderwerp gaat dacht ik over zuivel en niet over de Oostvaardersplassen. Dus misschien kan je even je punt maken wat je bedoelt melkveehouder....

 • no-profile-image

  freek

  dieren welzijn van een gekloonde koe zou dan slechter moeten zijn als de originele koe als die 2 koeien naast elkaar in een stal staan zouden ze van elkaar kunnen schrikken en elkaar aanvallen. Het lijkt echter meer op een stunt van de "dieren bescherming" door grote verhalen op te hangen in de juiste kringen waardoor iemand het opvang en in de krant pubiceert, om dan zodoende de veehouderij in een kwaad daglicht te zetten door direct paniek te zaaien onder zuivel gebruikers en zo de melkprijs onder druk te zetten slimme zet wat is het volgende week gekloonde varkens opzettelijk in de supermarkten of eieren van gen kippen in de schappen. Maar onderschat die engelse boeren niet denk maar terug aan mkz p.s zou je het proeven 1 druppel per 10 liter

 • no-profile-image

  wouter

  freek je hebt gelijk dit kan nooit, zover is de kloontechniek nog niet weer zo'n verzinsel van iemand die zich anti zuivel noemt of een andere versie van zo'n iemand. je moet je er niet eens druk om maken hoe meer (negatieve) aandacht deze groep krijgt hoe meer 'macht' ze hebben.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ja anti-zuivel, je kan als koe maar beter in de oostvaardersplassen lopen..........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.