Home

Achtergrond 172 x bekeken

Bouterse wordt geïnstalleerd als president

Desi Bouterse wordt om 15 uur (10.00 uur Surinaamse tijd) geïnstalleerd als de nieuwe president van Suriname.

Hij volgt Ronald Venetiaan op. De plechtigheid wordt gehouden in de Anthony Nesty Hal in Paramaribo. De inauguratie van Bouterse wordt door vriend en vijand beschouwd als een historisch moment. Dat komt onder meer omdat Bouterse eerder door een staatsgreep in Suriname aan de macht kwam. Verder is hij nu in eigen land verdachte in het proces over de zogenoemde Decembermoorden. Op 8 december 1982 werden tijdens het toenmalige militaire regime van Bouterse vijftien tegenstanders van dat bewind gemarteld en vermoord in Fort Zeelandia, destijds het hoofdkwartier van de militaire machthebbers. De aankomend president heeft later zijn formele verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen toegegeven.

Bouterse is in Nederland veroordeeld voor betrokkenheid bij drugshandel, maar heeft zijn straf nog niet uitgezeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.