Home

Achtergrond 174 x bekeken

Bosbranden Rusland weer opgelaaid

Het aantal bos- en heidebranden in Rusland is weer opgelopen.

Zaterdag woedden nog 59 branden, maar zondag is dat aantal gestegen tot 178, zo bleek uit satellietbeelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Dat meldde het Russische persbureau RIA Novosti maandag.

In de Siberische autonome deelrepubliek Jakoetië, ongeveer net zo groot als India, woeden nog 76 branden. In de Zuid-Russische provincie Rostov en de provincie Sverdlovsk in de Oeral is nog sprake van respectievelijk dertien en elf brandhaarden.

De weersomstandigheden zijn de afgelopen dagen flink verbeterd, na een wekenlange hittegolf. De temperatuur in de Russische hoofdstad Moskou ligt sinds donderdag rond de 25 graden Celsius, na wekenlang temperaturen van meer dan 35 graden.

Ongeveer 160.000 mensen proberen nog altijd de branden te blussen. Ruim 900.000 hectare is al in vlammen opgegaan. Meer dan vijftig mensen kwamen om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.