Home

Achtergrond 1 reactie

Borsele staat gebruik hagelkanon toe

De gemeente Borsele staat fruittelers toe het hagelkanon te blijven gebruiken.

Dat heeft het college vanmorgen besloten. "De oogst is net begonnen. Het zou triest zijn als er alsnog hagelschade zou komen. Naar ons idee is er ook weinig overlast, er zijn erg weinig klachten. Dit seizoen zijn de kanonnen zes keer gebruikt", zegt wethouder Marga Vermue van de gemeente Borsele.

Borsele wil daarnaast onderzoeken of toelating van de kanonnen op een andere manier kan worden toegestaan. "Het is jammer, maar het is duidelijk geworden dat de ontheffing van de plaatselijke verordening niet mogelijk is." De meest aannemelijke route is het zogenaamde activiteitenbesluit, stelt Vermue. "Dat is de lichtste route, er is een melding nodig, maar het lastige is dat de wetgeving hiervoor niet echt maatwerk mogelijk maakt. Het richt zich meer op installaties met een constant geluid."

Borsele wil nog deze week met ZLTO om de tafel om te overleggen over een landelijke lobby om de regels aan te passen op zaken als hagelkanonnen. De CDA-wethouder van Borsele wil daarvoor haar Haagse netwerk ook in schakelen en mogelijk samen met ZLTO optrekken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan warmenhuizen

    En straks raakt een voltreffer het reactorhuis van de oude en afgeschreven kerncentrale en dan bennen de rapen gaar! Stomme gereformeerde kneuzen daaro!

Of registreer je om te kunnen reageren.