Home

Achtergrond

Bondskanselier Merkel blijft impopulair

De Duitse bondskanselier Angela Merkel slaagt er niet in uit het electorale dal te klimmen, ondanks gunstige berichten over de Duitse economie.

Slechts 35 procent van de Duitsers steunt de regering van christendemocraten en liberalen. Dat blijkt uit een woensdag vrijgegeven peiling, die is uitgevoerd in opdracht van tv-zender RTL en weekblad Stern.

Met 30 procent van de kiezers blijft Merkels christendemocratische verbond CDU/CSU wel de grootste van het land. De liberale coalitiepartner FDP zou met 5 procent net de kiesdrempel halen. De drie linkse oppositiepartijen (SPD, de Groenen en Die Linke) halen samen 57 procent van de stemmen in de enquête.

Duitse ondernemers kregen in juli onverwacht aanzienlijk meer vertrouwen in de economie. De zogeheten Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen meet, kende de grootste stijging sinds de hereniging van Duitsland in 1990. Ook het goede gevoel van consumenten stijgt. Toch betwijfelen de kiezers of het herstel van de economie doorzet, aldus onderzoeksbureau Forsa, dat de peiling heeft uitgevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.