Home

Achtergrond 314 x bekeken

Bollenlezingen in Moskou goed bezocht

Eind juli organiseerde het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) een bloembollendag in Moskou.

Een dag vol lezingen over de broeierij van bloembollen. Uit alle delen van Rusland waren kwekers naar Moskou gekomen om de diversen lezingen bij te wonen over sierteelt. Cor Conijn van het IBC en Wim Granneman van Adviesbureau Wim Granneman Bloembollenadviezen presenteerden lezingen over de broeierij van tulp, bol-op-pot , lelie en zantedeschia. Hierin werd praktische informatie gegeven over de snijbloementeelt van tulp, lelie en zantedeschia.

De vijftig geïnteresseerde kwekers stelden veel vragen en discussieerden over gepresenteerde feiten in de lezingen. Als naslagwerk ontvingen de kwekers de recent ontwikkelde producthandleidingen en de producthandboeken van tulp en lelie in het Russisch. Het zeven dagen durende seminar wordt jaarlijks in het congrescentrum van de Russische Agrarische Federatie in Moskou gehouden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.