Home

Achtergrond 1 reactie

Bolkestein: Wilders geen gevaar rechtsstaat

De opvattingen van Geert Wilders zijn geen gevaar voor de rechtsstaat.

Wilders heeft wel van alles gezegd, maar niets gedaan. Dat zei voormalig VVD-leider Frits Bolkestein dinsdag na afloop van de presentatie van een boek over Geert Wilders.

In kritiek op de formatie klinkt vaak dat de PVV van Geert Wilders niet mee zou moeten doen, omdat de mening van deze partij over de islam in strijd zou zijn met de rechtsstaat. Ook in de kritiek van CDA'ers op gesprekken van hun partij met de PVV gaat het vaak over de rechtsstaat.

CDA-prominent Ruud Lubbers trok vorige week de samenwerking van zijn partij met de PVV in twijfel. Bolkestein zei dat Lubbers de weg kwijt leek te zijn.

De VVD'er merkte op dat de strenge beveiliging voor Wilders en voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali de rechtsorde verstoort.

Bolkestein nam dinsdag het boek Geert Wilders. De tovenaarsleerling van politicoloog Meindert Fennema in ontvangst. In het boek wordt Wilders neergezet als de beste leerling van Frits Bolkestein, die begin jaren negentig het gebrek aan integratie van allochtonen al aan de kaak stelde.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Albert Kuyerhuis

    Het advies van de heer Bolkestein bevreemdt me. Natuurlijk heeft Wilders "niets" gedaan, want hij heeft geen regeringsbevoedheid. Anderzijds verdeelt Wilders overal waar zijn meningen worden besproken want hij zegt weinig of "niets" waarin kiemen voor oplossingen van de vermeende misstanden ontwaard kunnen worden. Het bevreemdt me nog meer dat er weinig of geen aandacht wordt geschonken aan de oorzaken van al dat ongenoegen waarop Wilders meesterlijk inspeelt. Hoe zijn die ontstaan? Misschien kan Ayaan Hirsi Ali als "vreemdeling" iets meer over uitwijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.