Home

Achtergrond

Bloemenkweker vraagt te laat energie-investeringsaftrek aan

Een bloemenkweker vraagt energie-investeringsaftrek aan voor een investering in een warmtekrachtkoppelingsinstallatie.

Omdat de aanvraag te laat is ingediend heeft hij volgens het gerechtshof Arnhem geen recht op energie-investeringsaftrek.

Kort samengevat is de uitspraak van Hof Arnhem de volgende:

Belanghebbende, X, exploiteert in de vorm van een maatschap een bloemenkwekerij. In 2003 schaft de maatschap een zogeheten warmtekrachtkoppelingsinstallatie aan. De opdrachtbevestiging, met als dagtekening 10 juli 2003, geeft aan dat X op 3 juli 2003 de opdracht heeft verstrekt. Voor de aanschaf claimt X energie-investeringsaftrek. Het verzoekformulier komt op 7 oktober 2003 binnen bij het Bureau investeringsregelingen en willekeurige afschrijving dat het verzoek doorstuurt naar Senter.

Hof Arnhem oordeelt dat bloemkweker X wegens een te late indiening (overschrijding 3 maandentermijn) van de aanvraag geen recht heeft op energie-investeringsaftrek. X maakt niet aannemelijk dat hij, in afwijking van de originele opdrachtbevestiging, op een later moment dan 3 juli 2003 een mondelinge opdracht heeft verstrekt. Het hof acht niet aannemelijk dat op 3 juli 2003 slechts de intentie werd uitgesproken om tot aanschaf van de installatie over te gaan.

Meer informatie: Hof Arnhem, MK III, 20 juli 2010, nummer 09/00309

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.