Home

Achtergrond 251 x bekeken

Bloei dahlia's loopt achter

Ondanks dat dahlia's nu beginnen te bloeien, loopt die bloei nog altijd flink achter ten opzichte van vorig jaar.

In de keuringszaal wordt dit product dan ook nog maar mondjesmaat getoond. Deze week is het Arie C. Koot die voldoende product in goede kwaliteit weet te showen, zoals de prachtige paarse Dahlia 97-08. Een vrij kort product met een mooie bloemvorm. Deze dahlia is geschikt voor de vaas, maar kan ook in de voorste gelederen in de border worden geplant, tot aan het invallen van de eerste vorst. Koot showt verder de oranje dahlia 'Ariko Zsaza’ en D. 'Ada’s Attraction'.

Cees Breed toont de zeer donkerrode semi-cactus Dahlia 'Chat Noir'. De stand van Breed is overigens ook deze week weer zeer gevarieerd, met onder meer Allium carinatum, een enorm exemplaar van Galtonia viridiflora die nu in bloei komt en een piepkleine Colchicum graecum.

Andere bijzonderheden in de keuringszaal zijn deze week de vaasjes met diverse kleuren Leucocoryne van A. Verschoor, de zaailingen Eucomis van Chr. Van der Salm en Zn. en de inzending van oranje Tritonia laxifolia en crème Tritonia lineata van Dames en Beelen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.