Home

Achtergrond 354 x bekeken

Bloei dahlia’s komt moeizaam op gang

De bloei van dahlia’s komt moeizaam op gang.

Volgens ingewijden verloopt de gewasontwikkeling wel redelijk goed, maar is de bloei aan de late kant. Het te koude voorjaar is hieraan waarschijnlijk debet, maar er zijn er ook die wijzen naar de mogelijke gevolgen van de IJslandse aswolk. Wie het weet mag het zeggen, maar het is een feit dat voor de eerste speciale dahliakeuring van de KAVB zich niet veel inzenders hebben gemeld. Er zijn daartoe echter nog kansen, want er worden nog drie speciale keuringen voor dit product gehouden.

Henk van Eeuwijk was in elk geval van de partij met een puike collectie, waaronder de prachtige decoratieve Dahlia 'Contraste'. Een forse bloem, paars met witte punten. Van Eeuwijk showt tevens de paarse bol Dahlia 'Cryfield Harmon', de decoratieve oranje D. 'Hamari Gold', de witte semi cactus D. 'Kenora Jubilee' en een grootbloemige gele Dahlia van het cactus type, onder nummer 07-08. J. van der Linden en Zn. is in de keuringszaal present met een aantal vazen dahlia’s die in het kader van de houdbaarheid aan de tand worden gevoeld. Daaronder bevinden zich onder andere de mooie purperen D. 'Barcelona', de paarse D. 'Happy Hour' en de licht lila D. 'Wizard of Oz'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.