Home

Achtergrond

Bijeenkomst Nij Beets over babymoorden

De gemeente Opsterland organiseert zaterdagmiddag een bijeenkomst voor de inwoners van het Friese dorp Nij Beets, de woonplaats van de 25-jarige vrouw die ervan wordt verdacht van moord of doodslag op vier baby's.

Zij krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan politie en justitie over het drama. Slachtofferhulp is aanwezig om eventueel hulp te verlenen. Alle 1700 inwoners van het dorp zijn vrijdagavond uitgenodigd voor de bijeenkomst. Volgens burgemeester Francisca Ravestein is het dorp "zeer geschokt'' door het drama.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte vrijdag bekend de vrouw te verdenken van moord of doodslag op haar eigen baby's. Zij had de lichamen van de baby's verstopt in vier koffers op de zolder van haar ouderlijke woning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.