Home

Achtergrond 226 x bekeken 1 reactie

Beveiliging ongekend bij inauguratie Bouterse

De beëdiging van Desi Bouterse als president van Suriname zal donderdag gepaard gaan met ongekend zware veiligheidsmaatregelen.

Dat meldde de commissie die de inauguratie voorbereidt, dinsdag tijdens een persconferentie in Paramaribo.

De plechtigheid heeft plaats in de Anthony Nesty Hal, genoemd naar de Surinaamse zwemmer die in 1988 goud haalde op de honderd meter vlinderslag tijdens de Olympische Spelen in Seoul. De inauguratie begint om 10.00 uur lokale tijd (15.00 uur Nederlandse tijd).

Ivan Graanoogst, een van de leden van de commissie, deed tijdens de bijeenkomst met de pers nog geen mededelingen over het aantal politieagenten en militairen dat zich zal bezighouden met de beveiliging van Bouterse en andere prominente aanwezigen, onder wie Hugo Chávez, de president van Venezuela. Chávez heeft een groot aantal eigen beveiligers bij zich.

Voor zover bekend komen er verder geen staatshoofden naar de beëdiging van Bouterse. De autoriteiten in Suriname houden rekening met een enorme belangstelling onder burgers voor de plechtigheid. Lang niet iedereen zal een plaatsje kunnen vinden in de sporthal. Surinaamse tv- en radiostations zullen rechtstreeks aandacht besteden aan de historische gebeurtenis.

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.