Home

Achtergrond

Beren bewaken hennepkwekerij

De Canadese politie heeft woensdag een hennepplantage ontdekt die werd bewaakt door zeker veertien zwarte beren.

”De agenten waren op zijn zachtst gezegd een beetje nerveus”, verklaarde de politie van de westelijke provincie British Columbia.

De beren bleken echter tam te zijn en maakten het de agenten niet lastig. De beren waren niet de enige dieren op het terrein: in het huis bij de kwekerij werden ook nog een varken en een wasbeer gevonden. ”Die lagen vredig in een bed te slapen”, aldus een agent.

Vorige week ontdekte de Italiaanse politie ook potentieel gevaarlijke dieren als bewakers. In Rome gebruikten drugshandelaren een drie meter lange python om een voorraad cocaïne te beschermen. De wurgslang kreeg bewust te weinig te eten, zodat het dier hongerig en agressief zou zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.