Home

Achtergrond 275 x bekeken

Belgische test laat veel suiker in drinkyoghurt zien

Drinkyoghurts bevatten vaak veel toegevoegde suikers. Ook worden vaak kleurstoffen toegevoegd.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Belgische Test-Aankoop. Eén drinkyoghurt (0,6 liter) bleek zelfs zelfs 72 gram toegevoegde suiker te bevatten, het equivalent van twaalf klontjes. In de helft van de gevallen werd ook glucose-fructosestroop aangetroffen. Dat jaagt het vetgehalte in het bloed de hoogte in en zou het risico op type 2-diabetes doen stijgen, aldus de consumentenorganisatie.

In totaal scoren volgens Test-Aankoop tien van de elf drinkyoghurts zwak of slecht op het vlak van kleurstoffen en aroma’s. Twee producten die ronduit slecht scoren, bevatten kleurstoffen die ervan verdacht worden hyperactiviteit bij kinderen te veroorzaken. Toch geven de Belgische onderzoekers acht van de elf drinkyoghurts een relatief goede score.

Als beste uit de test kwam Swiss Yogurt Drink van Emmi. De magere drinkyoghurt van Milsa is daarna weer de beste koop, meldt Test-Aankoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.