Home

Achtergrond

België raamt grotere daling Conference dan Nederland

Belgische ramingen voor Conference komen dit jaar uit op een daling van 27 procent.

In Nederland wordt rekening gehouden met een daling van 17 procent, zo bleek op de Prognosfruitconferentie vandaag in Kiev (Oekraïne). Die verschillen zijn lastig te verklaren, laat de Belgische veilingkoepel VBT weten. "We verschoten toen we de Nederlandse voorspelling zagen. Zijn we te voorzichtig, of jullie te realistisch", zegt secretaris Philip Appeltans. In beide landen ligt de productie rond de 200.000 ton. Het is afwachten of België dit keer groter wordt dan Nederland, maar volgens Appeltans is dat bijzaak.

De forse daling van de productie Abate Fetel biedt kansen voor Conference in Duitsland, denkt de VBT. Op de Duitse markt komt meer ruimte en Nederland en België starten in 2011 een promotiecampagne voor Conference in Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.