Home

Achtergrond

Begonia Marmerota is prachtige bloeier

Van de knolbegonia zijn rond de 900 soorten bekend, alsmede honderden cultivars in alle mogelijke kleuren en bloemvormen.

Cees Breed showt in de keuringszaal een uitmuntend exemplaar van de grootbloemige Begonia 'Marmorata' die de naam mede heeft te danken aan de gemarmerde tekening op het bloemblad. De plant staat vol in bloei en heeft volop knoppen die nog meer bloeiplezier beloven. Een prachtige vertegenwoordiger van het Begonia geslacht.

Breed showt tevens de kleine Allium tuberosum en een Albuca wakefieldii die nog in bloei moet komen maar er nu al pront bij staat. De bezoeker van de keuring kan tevens genieten van de voortreffelijke kwaliteit van enkele cultivars Zantedschia die enkele weken geleden door Kapiteyn werden ingebracht. Met daaronder ook de kleine Z. 'Captain Murano' op pot die nog vele weken zal bloeien.

Daarnaast is er een forse inzending Crocosmia van Jac. Van Dijk, een vaas met de attractieve Bessera 'Elegans' van De Goede Bloembollen, en een pot Acis autumnalis van L. van Delft. Het zogenoemde 'herfstklokje' komt uit het westelijk deel van het Middellandse Zeegebied en Portugal, heeft witte klokvormige bloemen op dunne stelen bloeien. De bloeitijd is lang, namelijk van augustus tot oktober.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.