Home

Achtergrond 187 x bekeken

'Ban homohuwelijk Californië discriminerend'

Amerikaanse homoseksuelen en lesbiennes hebben woensdag een overwinning geboekt in hun strijd om te mogen trouwen.

Een federale rechter in Californië stelde in een vonnis vast dat het verbod op het homohuwelijk, dat sinds een referendum in 2008 van kracht is in de westelijke staat, discriminerend is en derhalve in strijd met de grondwet.

Volgens rechter Vaughn Walker dient het verbod per direct te verdwijnen. Activisten tegen het homohuwelijk hadden eerder al aangekondigd dat ze beroep zouden aantekenen als de rechter een voor hen negatieve uitspraak zou doen in de rechtbank van San Francisco.

Het homohuwelijk is al jaren een onderwerp van verhitte discussies in de Verenigde Staten. Vijf staten, Connecticut, Massachusetts, Iowa, Maine en Vermont, bieden mensen van dezelfde sekse de mogelijkheid te trouwen.

Homoseksuelen en lesbiennes spanden al een groot aantal rechtszaken aan tegen overheden om te kunnen trouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.