Home

Achtergrond

Avebe begint verwerking zetmeelaardappelen

Zetmeelconcern Avebe is vandaag met de campagne begonnen.

De eerste fabrieksaardappelen zijn aangevoerd op de locatie in Gasselternijveen. De campagne start later dan in andere jaren omdat de zetmeelaardappelen minimaal twee weken achter lopen in groei. De locatie in Ter Apelkanaal gaat op 30 augustus van start. Avebe wil met de latere start van de campagne de aardappelen de gelegenheid geven wat langer door te groeien. Foto Harry Tielman

Akkerbouwer Wouter Westerhof gebruikt een spaarzame droge dag om in de Groningse Reiderwolderpolder stro samen te persen tot balen. Van een perceel van 40 hectare wist Westerhof op één dag bijna alles binnen te halen, maar de Groninger heeft elders nog 50 hectare te dorsen. De prijzen voor tarwe en stro zijn goed, maar het graan is overrijp. "Iedere dag dat we niet kunnen oogsten gaat dat ten koste van de kwaliteit uitgedrukt in hectolitergewicht", aldus Westerhof. Foto: Koos van der Spek

Een vluchteling uit de overstroomde gebieden in Pakistan droogt tarwe in de zon vlakbij de stad Shikarpur. Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO is 700.000 hectare landbouwgrond onder het water verdwenen. Ongeveer 500.000 hectare tarwe is verloren gegaan. De FAO waarschuwt voor het uitbreken van ziektes en voor het ontstaan van voedseltekorten. De overstromingen hebben zo’n 1.600 mensenlevens geëist. Zo’n 2 miljoen mensen zijn dakloos geworden. Foto EPA

De nieuwe Flexhal van familie Mulder uit het Friese Lippenhuizen wordt klaargemaakt voor het publiek. Morgen en overmorgen kunnen geïnteresseerden hun nieuwsgierigheid bevredigen en alles omtrent de Flexhalstal te weten komen. Het concept is niet nieuw in Nederland, maar de familie Mulder is wel de eerste melkveehouderij die er een ligboxenstal in maakte. De stal wordt vrijdag officieel geopend door Sjoerd Galema, gedeputeerde van de provincie Friesland. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.