Home

Achtergrond

Anne Frankboom later deze week weggehaald

De omgevallen Anne Frankboom wordt waarschijnlijk niet eerder dan donderdag weggehaald.

"We willen hem zo snel mogelijk weghalen, maar zitten met vergunningen'', zei Karel Bowles van de stichting Support Anne Frank Tree dinsdag. "De straat moet afgezet en auto's weggehaald worden om een grote hijskraan te plaatsen.''

Als de boom wordt weggehaald, wordt ook bekeken of de stalen constructie die de kastanje ondersteunde, in orde was. De constructie werd twee jaar geleden rond de zieke boom gebouwd.

Wat er op de plek van de omgevallen boom, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, gaat komen, is volgens de woordvoerder onduidelijk. "Daar beslissen we op korte termijn over.'' Als het aan bestuurder Arnold Heertje van de stichting ligt, komt er geen nieuwe boom op de plek. "Het gaat juist om díe boom, niet om iets anders.'' Volgens hem heft de stichting zich op, nu de kastanje er niet meer staat.

Niemand raakte gewond toen de grote boom omviel. Slechts een muurtje sneuvelde. De kosten daarvan worden op de verzekering van de Support Anne Frank Tree verhaald, zo liet Heertje weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.