Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

Agriterra geeft meer uit aan versterking boerenorganisaties

Agriterra heeft in 2009 circa 20 miljoen euro besteed aan de versterking van boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Dat blijkt uit het activiteitenverslag van de agrarische ontwikkelingsorganisatie. Agriterra bediende 187 boerenorganisaties uit 61 landen.

In 2008 gaf Agriterra 15 miljoen euro uit. Volgens een woordvoerder is in 2009 meer uitgegeven met de gedachte dat overheden met meer geld over de brug zouden komen ter versterking van de landbouw. De in Arnhem gevestigde organisatie betreurt dat er geen extra geld gekomen is voor versterking van boerenorganisaties, en noemt het "bizar" gezien de 15 miljard die wereldleiders tijdens de G8-top vorig jaar beloofden.

In totaal waren in 2009 2,4 miljoen boeren direct betrokken bij in totaal 389 projecten die Agriterra vorm gaf. Van de deelnemende boeren was 38 procent vrouw. Het versterken van de positie van de vrouw is onderdeel van Agriterra’s werk.

De boerenbeweging is volgens Agriterra groeiende. Het aantal leden nam wereldwijd 9 procent toe. Binnen de internationale boerenorganisatie Ifap krijgen boerenorganisaties volgens Agriterra steeds meer invloed, terwijl in Afrika wordt gewerkt aan een boerenorganisatie die het hele continent bestrijkt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    weten we weer waar het geld blijft,veel blijft weer aan de strijkstok hangen

Of registreer je om te kunnen reageren.