Home

Achtergrond 2 reacties

Agrifirm betaalt 21,2 cent voor uien in pool

Agrifirm heeft in de uienpool een gemiddelde prijs gerealiseerd van 21,2 cent per kilo.

Oogstjaar 2008 leverde een gemiddelde poolprijs op van 3,80 cent. Voor leveringen met Eurep Gap certificaat is 0,10 cent extra betaald, net als in het voorgaande seizoen. De oogst van 2007 bracht in de pool 9,17 cent per kilo op.

Telers krijgen vanaf januari een vergoeding als ze de uien bewaren. "Door de bewaarvergoedingen loopt de poolprijs voor levering in 2010 op van 19,9 cent in januari tot 27,7 cent in de eerste week van juli", meldt de coöperatie op de website. Leden van Agrifirm ontvangen ook nog een ledenvoordeel van 60 cent per ton.

Agrifirm vindt dat goede prijzen zijn gerealiseerd in de uienpool. "Door de gunstige mogelijkheden in het voorjaar werd het mogelijk om in de pool naast een goede prijs ook een redelijke bewaarvergoeding te realiseren."

Van oktober tot december was de uienmarkt vrij vlak, stelt Agrifirm. "In het voorjaar was de markt turbulent. Nederland kon inspringen op tekorten elders. Later zakte de prijs. De laatste luchtgekoelde uien in juli moesten voor een veel lagere prijs weg."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    van die laatste uien sprongen mij toch de tranen in de ogen.

  • no-profile-image

    Leen

    Agrifirm, daar blijf je boer bij!

Of registreer je om te kunnen reageren.